L'IBD subvenciona amb 36.000 euros la Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere de la UIB

El Govern incrementa en un 20 per cent la dotació destinada a la recerca i divulgació universitària sobre aquesta xacra social  

La directora de l’Institut Balear de la Dona (IBD), Isabel Llinàs, i el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, han signat un conveni mitjançant el qual l’IBD subvenciona amb 36.000 euros la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere per garantir-ne la continuïtat i per a la realització de tot un seguit d’activitats de sensibilització i recerca que ajudin a combatre aquesta xacra, així com tasques formatives i divulgatives envers la igualtat. A l’acte també hi han assistint la doctora Esperança Bosch, directora de l'Oficina per a la Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes, i el doctor Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la UIB

Aquesta dotació suposa un increment d’un 20 per cent respecte a l’any passat, quan l’acord suposà una inversió de 30.000 per part del Govern.

Entre d’altres activitats, la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere durà a terme les següents:

1.      Activitats formatives i divulgatives adreçades a tot l’alumnat de la UIB, i en concret:

  • Manteniment del Màster Oficial en Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, de caràcter interdepartamental i semipresencial, en l’oferta global de postgrau, concretament, el desenvolupament de l’assignatura optativa Seminari d’Actualització en Polítiques d’Igualtat.
  • Divulgació de treballs referits a la violència de gènere i les polítiques d’igualtat per mitjà de la coedició amb Edicions UIB de dues col·leccions, Treballs Feministes i Estudis de Violència de Gènere, amb la publicació d’un número anual de cadascuna.
  • Divulgació del treball realitzat per encàrrec de l’IBD «Víctimas mortales por violencia de género: Análisis de las tasas de denuncias y de los condicionantes que las determinan», per mitjà de la seva publicació en forma de llibre.

2.      Activitats de sensibilització adreçades a tot l’alumnat de la UIB, projectades de comú acord amb l’IBD (campanyes, jornades, cursos, tallers, etc.). 

3.      Activitats de recerca consistents en la recollida de dades sobre la situació de l’estat actual de la igualtat entre homes i dones a la UIB, per poder fer el seguiment del diagnòstic en matèria d’igualtat i l’aplicació del pla d’acció d’igualtat i del protocol d’actuació per fer front a l’assetjament sexual i a l’assetjament per raó de sexe a la UIB.

Data de l'esdeveniment: 16/03/2015

Data de publicació: 13/03/2015