L'Association for Teacher Education in Europe, ATEE, convoca uns premis d'educació

La doctora Joana Salazar Noguera presideix l’ATEE durant tres anys 

L’Association for Teacher Education in Europe, ATEE, és una associació no governamental, multicultural, que neix a Bèlgica l’any 1976. Actualment la presideix la doctora Joana Salazar Noguera, professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica.

L’ATEE té entre les seves prioritats la promoció de la qualitat de l’educació i el diàleg entre educadors, professors, polítics, estudiants i col·lectius implicats en l’educació. És en aquest marc que des de la direcció de l’ATEE s’impulsa ara la convocatòria de quatre premis, amb el suport de Routledge, que finança amb 600 euros cada un dels premis.

Els premis són els següents:

1. Premi d’investigació ATEE per a investigadors experimentats, finançat per Routledge (600 euros)

2. Premi d’investigació ATEE per a joves investigadors, finançat per Routledge (600 euros)

3. Premi ATEE per un article sobre educació, finançat per Routledge (600 euros)

4. Premi ATEE a l’ús innovador de les TIC en educació, finançat per Routledge (600 euros)

El funcionament de l’ATEE

L’ATEE té 15 comunitats d'investigació i desenvolupament (Research and Development Communities, RDC), que són xarxes internacionals de professionals de l'àmbit educatiu organitzades en diferents temes, i que comparteixen investigació, cooperen en projectes i organitzen seminaris i conferències internacionals.
D’altra banda, l’ATEE disposa de la revista de l'associació, The European Journal of Teacher Education (EJTE), publicada per Routledge, Taylor and Francis. La publicació és de prestigi internacional i és de subscripció gratuïta per als socis, que reben les noves publicacions cada tres mesos, i poden accedir també a la base de dades d’EJTE des de 1978, així com assistir als congressos anuals de l’ATEE amb una inscripció reduïda.

Per fer-se soci individual o institucional de l‘ATEE es pot contactar amb <ateesecretariat@gmail.com> o <joana.salazar@uib.es>:

(http://www.atee1.org/the_association/application_individual) (http://www.atee1.org/the_association/application_institutional).

Activitats recents de l’ATEE

Joana Salazar Noguera, presidenta de l'ATEE, ha visitat recentment dues universitats a Xangai, Xina, la Universitat Xangai Jiaotong i la Universitat de Finances i Economia de Xangai. Ambdues han mostrat interès a pertànyer a una associació de professorat internacional i participar en les comunitats de recerca i desenvolupament de l’ATEE. De fet, representants de les dues universitats xineses assistiran al proper congrés anual de l’ATEE a Glasgow, que versarà sobre «Teacher Education through partnerships and collaborative learning communities». 

Data de publicació: 29/06/2015