Jornades d'Educació Infantil

Emocionar-se i viure a l'escola d'educació infantil

L'Aula Magna de l'edifici Guillem Cifre de Colonya de la Universitat de les Illes Balears acull des d'avui i fins dissabte, dia 12 d'abril, les Jornades d'Educació Infantil "Emocionar-se i viure a l'escola d'educació infantil", a les quals està previst que assisteixin 250 professionals de l'etapa de 0 a 6 anys.

El cicle l'organitzen els estudis de Mestre, Educació Infantil, de la UIB i els centres de Professorat de Palma, d'Inca i de Manacor amb el suport de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

Objectius:

•Reflexionar sobre les estratègies d'intervenció que donin resposta a la diversitat de vivències, situacions emocionals i necessitats que tenen els infants.
•Parlar i escoltar els infants perquè les emocions surtin i puguin ser compreses i acollides.
•Facilitar espais i moments per desenvolupar les competències emocionals.
•Conèixer diferents experiències educatives dels centres de l'illa entorn al creixement emocional.

Els continguts versaran sobre el paper de les emocions en la vida quotidiana, les competències emocionals i l'intercanvi d'experiències educatives.

Les ponències previstes són:

• Dia 10 d'abril a les 17.30 h: Conferència inaugural a càrrec de Vicenç Arnaiz (psicòleg de l'EAP de Menorca) “Comprendre el món i comprendre's hom mateix”.
• Dia 12 d'abril a les 9.30 h: Conferència a càrrec de Sílvia Palou (mestra d'educació infantil i psicòloga) “Sentir per créixer i créixer per sentir”.
• Dia 12 d'abril a les 11.45 h: Ponència a càrrec de Carmen Fleta (llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona) “Les emocions s'obren camí amb la paraula: el taller de poesia”.

Aquestes jornades han estat concebudes com un espai de trobada per difondre i mostrar experiències innovadores que s'estan duent a terme en diferents centres d'educació infantil de Mallorca.

Data de publicació: 10/04/2008