«Infermeres en la memòria», una exposició que mostra la història de la professió

Es pot visitar fins dia 17 de desembre a l’edifici Guillem Cifre de Colonya del campus universitari 

Des del dia 4 de desembre i fins al 17 de desembre, es pot visitar, a l’edifici Guillem Cifre de Colonya, del campus universitari, l'exposició Infermeres en la memòria. La força invisible d'una professió. La mostra abasta des dels inicis de l'organització de l'assistència de la infermeria en l'edat mitjana fins a la fi dels estudis d'ATS el 1977, considerant tant infermeres desconegudes com figures destacades, com ara Florence Nightingale. La comissària de l’exposició és la doctora Gloria Gallego, professora d’Infermeria de la UIB, i també és l’autora dels textos i de la selecció d’imatges.

L'exposició, que recorre diferents moments de la infermeria a les Illes Balears i la seva evolució al llarg dels segles, reuneix peces i fotografies de diversos fons familiars i del COIBA, així com de la col·lecció de Txaro Uliarte «Florence Nightingale. La dama de la lámpara» i dels fons de l'antic Hospital Militar al Centre d'Història i Cultura Militar de les Balears.

Col·laboradors

L'exposició ha comptat amb la col·laboració de nombroses persones, entitats i institucions, com ara les que han aportat fons a l'exposició i les que han col·laborat en l'organització del congrés: el Grup de Recerca d'Història de la Salut de les Illes Balears i el Grup FEBE per a l'estudi i docència de la història de la Infermeria. 

Data de publicació: 10/12/2018