S’han inscrit als tallers 117 estudiants de centres de totes les Illes
La Universitat de les Illes Balears, a través del Programa d’atenció a les Altes Capacitats Intel·lectuals (PACiS), en col·laboració amb la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat, i amb el finançament del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, posa en marxa el primer programa MENTORiment per a l’enriquiment extracurricular de l’alumnat de les Illes Balears identificat amb altes capacitats.
Als centres educatius de les Illes Balears hi ha detectats 1.050 alumnes d’altes capacitats, dels quals, per curs, 239 (193 a Mallorca, 17 a Menorca, i 29 a Eivissa i Formentera) podrien acollir-se al programa MENTORiment.
Inauguració
Dia: dissabte, 3 de febrer de 2018
Hora: 10 h
Lloc: sala d’actes de l’edifici G. M. de Jovellanos, campus universitari, Palma
A les 11.15 hores tindrà lloc un monòleg a càrrec del grup The Big Van Theory
Hi assistiran el doctor Martí March, conseller d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears; la doctora Rosa Isabel Rodríguez, vicerectora d’Estudiants i directora del Programa d’atenció a les Altes Capacitats Intel·lectuals (PACiS); i el doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears.
També hi assistiran famílies i joves amb altes capacitats que participaran al programa, que començarà el dia 10 de febrer, a la UIB.
MENTORiment
Està orientat a l’alumnat identificat amb altes capacitats intel·lectuals de tercer i quart curs d’ESO, de batxillerat i d’FP de grau mitjà i superior dels centres sostinguts amb fons públics de les Illes Balears. Per a l’alumnat procedent de Menorca, Eivissa i Formentera hi ha la possibilitat de gaudir d’ajudes per al transport de l’estudiant i un/una acompanyant en cas de ser menor d’edat.
El programa permet als estudiants de gaudir d’una sèrie d’activitats en forma de tallers que incorporen continguts de les diferents àrees de coneixement amb l’objectiu final d’oferir un ventall que reuneixi diverses disciplines que integren la UIB i incentivar les vocacions professionals universitàries per mitjà de l’experimentació i l’ús del mètode científic, en un moment en què necessiten informació per orientar el seu futur.
S’han inscrit als tallers 117 estudiants (37 de batxillerat, 1 d’FP i 79 d’ESO) de Mallorca, Menorca i Eivissa. D’aquests alumnes, 93 són de Mallorca, 12 de Menorca i 12 d’Eivissa. Arran de l’èxit de matrícula, s’ha decidit proposar una segona edició dels mateixos tallers que començarà al mes de maig.
Un total d’onze tallers que van des de la Psicologia Social fins a la Intel·ligència Artificial passant per les Arts Escèniques conformen la programació de MENTORiment, que es desenvoluparà cada dissabte del 10 de febrer al 30 de juny al campus universitari.
- 10 de febrer. Per què l’anomenam intel·ligència artificial? Yolanda González
- 3 i 17 de març. Il·lusions visuals: un glopet de ciència cognitiva. Enric Munar
- 1 d’abril. El dibuix com a base per pensar en 360° i crear idees de forma diferent. Antonio Fernández-Coca
- 17 de febrer. ParlART, l’art de la comunicació. M. Carme Ramis
- 10 de març. Molt més que nombres. Gabriel Cardona
- 28 d’abril. Com podem aprendre anatomia humana a través de l’esport? Pau Martínez
- 3 i 17 de març. Eines científiques per analitzar la realitat. Elena Gervilla
- 14 d’abril. El que l’ull no veu: els àtoms. Joan Frau
- 24 de febrer. Gènere i psicologia: com es relaciona ser home o dona amb el nostre comportament? Victòria A. Ferrer
- 24 de març. Es mouen les nostres cèl·lules? Silvia Fernández i Príam Villalonga
- 5 de maig. L’expressió dramàtica com a eina per al desenvolupa-ment creatiu: el joc teatral. Martí Fons i Maite Villar
MENTORiment és un programa gestionat i coordinat pel Programa d’atenció a les Altes Capacitats Intel·lectuals de la Universitat de les Illes Balears en col·laboració amb la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat de les Illes Balears que compta amb el finançament del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Totes aquestes activitats seran coordinades i avaluades per especialistes en Altes Capacitats Intel·lectuals de la UIB.
El Programa d’atenció a les Altes Capacitats Intel·lectuals (PACiS) sorgeix de la feina del Grup de recerca en Altes Capacitats (GIAC) que des de l'any 2012 treballa en el camp de la identificació i promoció de la intel·ligència, les altes capacitats i l’estudi per conèixer-les, en benefici de la societat i dels alumnes amb aquestes característiques.
La Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears i la UIB tenen un conveni signat per a la implantació d'un «Protocol d'identificació d'alumnat amb altes capacitats intel·lectuals» creat i gestionat pel grup GIAC. En el primer any d’implantació, l'administració del protocol va aconseguir d’augmentar en un 44 per cent la identificació d'aquests alumnes respecte a l'any anterior a l'aplicació.
Notícia relacionada
Data de l'esdeveniment: 03/02/2018
Data de publicació: 31/01/2018