Inauguració de l'exposició Un univers per descobrir

Vint-i-set imatges d'alta resolució de l'Univers, preses des dels millors observatoris professionals d'arreu del món

 Any Internacional de l'Astronomia

Dia: divendres, 24 d'abril de 2009
Hora: 10.30 hores
Lloc: entrada de l'edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

Tindrà lloc la inauguració de l'exposició Un univers per descobrir, en el marc de la celebració de l'Any Internacional de l'Astronomia 2009. Hi assistiran la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB; la doctora Francesca Garcias, directora general d'Universitat del Govern de les Illes Balears; el senyor Antoni Sorà, director de la Fundació Sa Nostra; i el doctor Josep Lluís Ballester, professor del Departament de Física de la UIB i membre del comitè organitzador de l'Any Internacional de l'Astronomia a les Balears.

L'exposició mostra vint-i-set imatges d'alta resolució de l'Univers, preses des dels millors observatoris professionals d'arreu del món, acompanyades per textos explicatius.

Any Internacional de l'Astronomia

L'any 1609 Galileu Galilei va apuntar cap al cel per primera vegada un telescopi. Va ser el començament de 400 anys de descobriments que encara continuen. La Unió Astronòmica Internacional (UAI) va anunciar la declaració per la UNESCO de 2009 com a Any Internacional de l'Astronomia, ratificada per l'ONU el 19 de desembre de 2007.

La UIB se suma a aquesta celebració amb l'organització d'activitats amb l'objectiu de motivar els ciutadans a replantejar-se el seu lloc a l'Univers mitjançant un seguit de descobriments que es varen iniciar fa 400 anys.

Documents relacionats

Data de publicació: 24/04/2009