I Jornades de Comunicació des de les Administracions Públiques

L'Ajuntament de Calvià, la UIB i l'EBAP organitzen una trobada per analitzar les claus de la comunicació pública en el context de la transformació digital

El municipi de Calvià (Mallorca) acollirà els dies 16 i 17 de novembre les I Jornades de Comunicació des de les Administracions Públiques, una trobada coorganitzada per l'Ajuntament de Calvià, la Universitat de les Illes Balears a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, i l’Escola Balear d’Administració Pública, amb el suport del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, IB3 i Ràdio Calvià.

L'objectiu de la trobada és crear un espai de reflexió i debat entre els professionals de la comunicació pública, treballadors de l'Administració pública, professionals de la comunicació en l'Administració pública, alumnes de comunicació i Administració pública, etc.

Les jornades aborden els reptes als quals s'enfronta la comunicació pública en l'actualitat al voltant de temes com la transformació digital, l'ús dels mitjans socials, la gestió estratègica, el paper que poden seguir fent els mitjans públics tradicionals i tot allò relacionat amb l'obertura de l'Administració quant a transparència i gestió eficient de la publicitat institucional.

La conferència inaugural anirà a càrrec de la periodista i consultora de comunicació política Imma Aguilar Nàcher, que parlarà de «El valor públic des de la comunicació institucional i política: el model amfibi». La primera jornada està organitzada entorn de quatre panels d’experts: 1) La comunicació institucional a l'era del Govern obert: la publicitat a les administracions públiques. 2) Del gabinet de premsa al departament de comunicació, gestió estratègica de la comunicació a les institucions públiques. 3) Els mitjans socials com a eines disruptives en el sector públic. 4) Present i futur dels mitjans de comunicació públics municipals.

Entre els ponents destaquen: Víctor Almonacid, secretari general del Consell Insular d'Eivissa; Mayte Vañó, consultora d'estratègia de comunicació i mitjans socials; Amalia López Acera, Community Manager del Servei Valencià de Treball i Formació (SERVEF); Albert Sáez, professor de Blanquerna - Universitat Ramon Llull; Antonio Fernández Coca, professor de la Universitat de les Illes Balears; Álvaro Gil, director general de Comunicació de la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears; Eli Gallardo, dircom a l'Ajuntament de Marratxí; Joan Carles Martorell, director d’IB3 Televisió; Francisco Rojas Martín, doctor en Dret i Ciència Política per la UAM, director i fundador de NovaGob; David Álvarez, analista i consultor en mitjans socials i especialista en segmentació d'audiències de xarxes socials; Tona Pou, gerent de GsBit, Associació Balear d'Empreses de Software, Internet i Noves Tecnologies; Rosa Estades, tècnica de Comunicació de l'empresa pública Calvià 2000; o Mercedes Díaz, lletrada de la UAM i especialista en aspectes jurídics de l'ús de les xarxes socials.

En la segona jornada es proposa una activitat pràctica de reptes —basats en els temes dels panels—, que es perfila com un espai de cocreació que proposi mecanismes de resolució dels reptes plantejats. Aquest procés permetrà conèixer i aprendre eines i metodologies que generaran dinàmiques positives en un futur proper.

Així mateix, dins les jornades se celebrarà la trobada «30 anys de Ràdio Calvià, 30 anys de ràdios municipals», coordinada per IB3.

En el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació de les administracions públiques, l’EBAP certificarà l'assistència a tot el personal de les administracions públiques que participi a les Jornades.

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç

Vídeos

 

Data de l'esdeveniment: 16/11/2017

Data de publicació: 09/11/2017