Hotelbeds Group i la Universitat de les Illes Balears creen la Càtedra Hotelbeds Group d'Innovació Turística

La col·laboració tindrà com a objectiu primordial l'intercanvi de coneixement entre empresa i Universitat, a fi d'impulsar una cultura innovadora en els processos de distribució i contractació turística 

Hotelbeds Group i la Universitat de les Illes Balears (UIB), a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, han signat un acord de col·laboració per a la creació de la Càtedra Hotelbeds Group d'Innovació Turística de la UIB, enfocada al desenvolupament d'una cultura innovadora en els processos de distribució i contractació turística. Joan Vilà, president d’Hotelbeds Group, i el doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), han signat aquest matí el conveni de col·laboració durant un acte celebrat a Son Lledó, al campus de la UIB.

Hotelbeds Group és una companyia global que en pocs anys ha adquirit unes dimensions importants, amb vendes anuals superiors a 4.000 milions d’euros el 2014, gràcies a la seva aposta per negocis innovadors i altament tecnològics que operen a escala global. El més clar exemple del seu èxit és el seu banc de llits, que opera com a intermediari entre els hotelers i la resta de la indústria turística i que s'ha convertit en el líder del seu segment globalment. La companyia té més de 1.700 treballadors fixos a la seva seu central, l'Edifici Mirall, devora l'aeroport de Palma, al qual s'han incorporat una mitjana de 200 empleats cada any des que el negoci es va instal·lar a l'edifici. La mitjana d'edat a la central de Palma és de 33 anys, amb un gran nombre de professionals procedents de les Illes Balears, així com estrangers.

La Càtedra Hotelbeds Group d'Innovació Turística respon al desig de la companyia de contribuir al redisseny de la indústria turística global. Gràcies als seus recursos interns, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i Hotelbeds Group treballaran de forma conjunta amb l'objectiu de fomentar la investigació i el desenvolupament aplicat a la Càtedra, de manera que aquests es materialitzin en iniciatives tangibles que aportin un alt valor afegit a la indústria del turisme. Així mateix, des de la Càtedra es fomentaran aquelles activitats que incentivin la cultura de la creativitat, la innovació tecnològica i la seva aplicació darrera al sector.

L'intercanvi de coneixement entre l'empresa i la Universitat serà un dels pilars bàsics en què se sustentarà la Càtedra. En aquest sentit, els empleats d’Hotelbeds Group es beneficiaran de la generació i la divulgació del coneixement, alhora que es busca fomentar la cultura innovadora i emprenedora característica d'Hotelbeds Group a la comunitat universitària. Per aconseguir aquest objectiu, es donarà suport a les activitats que contribueixin a millorar la formació dels alumnes de la UIB en les diferents matèries relacionades amb l'activitat de l'empresa. A més, s'impulsarà l'organització d'esdeveniments i actes que afavoreixin aquest intercanvi, incloent conferències, congressos especialitzats o hackathons.

Alguns d'aquests projectes ja s'han posat en marxa, com el Màster de Dades Massives de la Universitat, amb el qual Hotelbeds Group va col·laborar mitjançant la participació dels seus experts en la matèria. Així mateix, ambdues entitats s'estan plantejant la possible creació de titulacions universitàries pròpies d’Hotelbeds Group i la UIB.

En paraules de Joan Vilà, president d’Hotelbeds Group, «la creació de la Càtedra suposa una important passa en l'estratègia d’Hotelbeds Group de ser un actor clau a l'hora de redissenyar la indústria turística. Gràcies a la nostra col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears, comptarem amb un entorn altament propici per a la disseminació del nostre coneixement, amb l'objectiu d'impulsar l'anàlisi i proposar solucions als problemes reals als quals s'enfronta el sector avui dia». Així mateix, ha afirmat que «Hotelbeds Group és una companyia global amb origen a Mallorca i és un dels majors ocupadors de l'illa. És per això que ens fa especial il·lusió subscriure nostra primera càtedra amb la Universitat de les Illes Balears».

Hotelbeds Group finançarà la Càtedra a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, que realitzarà la gestió econòmica del conveni amb la UIB. La companyia, a més, impulsarà la concessió de beques i ajuts a alumnes, així com la promoció de pràctiques en empreses. Per la seva banda, la UIB aportarà personal docent i investigador especialitzat, així com la infraestructura científica, tècnica, docent i administrativa suficient per al desenvolupament de les activitats.

Sobre Hotelbeds Group

Hotelbeds Group forma part de TUI Group, la companyia líder en viatges de vacances a tot el món, amb més de 30 milions de clients.

Hotelbeds Group és un proveïdor global de serveis de viatge de més de 180 països per a la indústria turística. Els seus negocis proporcionen acomodació hotelera, trasllats, excursions i circuits, reunions i esdeveniments, tramitació de visats i serveis de terra a creuers. Els seus principals clients són operadors turístics, agències de viatges, clients corporatius i consumidors finals. Les seves marques inclouen Hotelbeds, Bedsonline i Intercruises.

Data de l'esdeveniment: 04/09/2015

Data de publicació: 02/09/2015