Homenatge al compositor Antoni Torrandell

La Partituroteca i Centre de Documentació Musical de la UIB organitza un concert i una conferència per donar a conèixer el llegat del compositor 

Dia: dimarts, 26 de novembre de 2013
Hora: 20 hores
Lloc: sala d’actes, edifici Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma
 

Tindrà lloc la presentació del projecte Di-Fons Torrandell (1881-1963), una iniciativa amb la qual la Partituroteca i Centre de Documentació Musical de la Universitat de les Illes Balears vol difondre el llegat del compositor mallorquí Antoni Torrandell i retre-li homenatge en el cinquantenari de la seva mort.

A la inauguració de l’acte hi intervindran el senyor Bernat Torrandell, fill del compositor; el director de la Partituroteca i Centre de Documentació Musical, Joan Company; i el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet.

Conferència i concert

El doctor Ramon Sobrino, catedràtic de Musicologia de la Universitat d’Oviedo i especialista en l’obra d’Antoni Torrandell, impartirà la conferència «Antoni Torrandell: identidad y universalidad en la música».

A continuació, es farà el concert homenatge, en el marc del qual Fanny Marí i Joan Roig interpretaran dues obres per a veu i piano, i la Coral Universitat de les Illes Balears, dirigida per Joan Company, interpretarà la composició «Terra endins, op. 65» (4 v. m.), amb textos del poeta de l’Escola Mallorquina Guillem Colom i Ferrà (1890-1979).

Altres actes

Els actes d’homenatge a Antoni Torrandell tindran continuïtat el març de 2014 amb un curs d’interpretació musical de la seva obra, a càrrec del pianista Joan Moll, i el juliol de 2014 amb unes vetllades musicals en les quals s’interpretaran les obres del compositor mallorquí.

La Partituroteca i Centre de Documentació Musical, integrada en el Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB, és un centre de recerca, recepció i difusió de tot tipus de documentació musical, amb especial deferència a la producció de les Illes Balears. A més del llegat d’Antoni Torrandell, també gestiona els fons documentals de llegat de Joan Maria Thomàs, Antoni Matheu, Bartomeu Oliver i Tomàs Seguí Payeras, entre altres. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 26/11/2013

Data de publicació: 21/11/2013