Gran final del I Concurs d'Oratòria Bufet Buades - Facultat de Dret de la UIB

Dos estudiants mesuraran les seves capacitats per convertir-se en el millor orador jurídic de la UIB

Dia: dimecres, dia 22 de març de 2017
Hora: 12 hores
Lloc: Sala de Vistes de la Facultat de Dret, edifici G. M. de Jovellanos, campus universitari, Palma

Dimecres, dia 22 de març, a les 12 hores, tindrà lloc la gran final del I Concurs d'Oratòria Bufet Buades - Facultat de Dret de la UIB, en la qual s'enfrontaran els dos estudiants de la Universitat de les Illes Balears Maria Elionor Vidal Torres (alumna de GDRE) i José María Mayol Soto (alumne de GAID). Els al·legats de la primera fase de la competició han estat seleccionats pel jurat. La final tindrà lloc a la Sala de Vistes de la Facultat de Dret.

El tema del debat és: Fiscal general de l'Estat o fiscal general «del Govern»? S'ha de mantenir la relació d'independència del ministeri fiscal amb el poder executiu? Sobre aquest assumpte els dos finalistes hauran de preparar la defensa de les dues posicions possibles: a favor de mantenir la relació de dependència i en contra. En el moment de presentar l'acte i abans que comenci el debat se sortejarà quina posició concreta haurà de defensar cada un, així com l'ordre de les intervencions.

Cada finalista tindrà tres minuts inicials per exposar el seu punt de vista i els arguments sobre els quals construeix la seva tesi. Després d'aquest primer discurs, cada alumne disposarà d’un minut addicional per refutar els arguments de la part contrària i presentar les seves conclusions.

Després del debat, el jurat, format per membres del Deganat de la Facultat de Dret de la UIB i de Bufet Buades, es retirarà a deliberar i, a continuació, es farà públic el nom de l'estudiant guanyador del I Concurs d'Oratòria Jurídica Bufet Buades - Facultat de Dret de la UIB.

Antecedents i premis

Aquest és l’acte final del I Concurs d'Oratòria Jurídica Bufet Buades - Facultat de Dret de la UIB. La primera fase va tenir lloc durant el mes de febrer a través del compte d'Instagram de la Facultat @DerechoUIB, en què qualsevol alumne matriculat en els graus de Dret, Relacions Laborals o doble titulació de Dret i Administració i Direcció d'Empreses, podia gravar un vídeo en què se’l veiés i sentís exposant un al·legat jurídic o un breu relat de ficció de temàtica jurídica, tots dos originals. Entre tots els participants, el jurat va escollir els cinc millors vídeos i d'entre aquests, al seu torn, els dos alumnes finalistes.

Al marge d'aquesta gran final, s'ha celebrat també el premi especial del públic. Per a això, s'han compartit al compte d'Instagram de la Facultat de Dret els cinc vídeos finalistes, prèviament elegits pel jurat, i ha resultat guanyador del premi el que ha acumulat més «M'agrada» al compte @DerechoUIB fins al 12 de març. En aquest cas, el triomfador per l'audiència ha estat José María Mayol Soto, un dels dos participants de la gran final. Aquí es pot veure el vídeo guanyador.

Premis

  • Guanyador absolut: 750 euros + un curs d'oratòria jurídica.
  • Finalista: 300 euros + un curs d'oratòria jurídica.
  • Premi especial del públic: 100 euros + un curs d'oratòria jurídica.
  • 4t i 5è classificats: un curs d'oratòria jurídica.

Data de publicació: 21/03/2017