Govern i UIB signen un conveni per a la creació del laboratori d'innovació SmartUIB

L’edifici de Ca ses Llúcies es rehabilitarà i es convertirà en un centre d’innovació en matèria de sostenibilitat i transferència 

El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, senyor  Gabriel Barceló, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, han signat el conveni instrumental de subvenció entre el Govern i la UIB per a la creació del centre SmartUIB a l'edifici Ca ses Llúcies.

L’objecte d’aquest conveni és atorgar una subvenció a la Universitat de les Illes Balears per ajudar a la creació del centre d’innovació SmartUIB, perquè serveixi de laboratori d’investigació i innovació i sigui un referent internacional en projectes de sostenibilitat i transferència.

El centre d’innovació SmartUIB estarà situat a l’edifici Ca ses Llúcies, al campus universitari. Ca ses Llúcies és un antic habitatge de construcció tradicional. La rehabilitació d’aquest edifici permetrà desenvolupar innovadores tècniques constructives, alhora que serà un exemple d’espai intel·ligent, sostenible i saludable. El centre es transformarà amb la rehabilitació en un laboratori d’innovació referent mundial en edificis sostenibles.

La Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme hi aportarà una subvenció de 270.000,00 euros. Es tracta d’una despesa plurennal: L'any 2015 es pagaran 44.595 euros, l'any 2016 la UIB rebrà 100.000 euros i l'any 2017 uns altres 125.405 euros.

Per a la creació del centre d’innovació, és necessari rehabilitar l’edifici on s’ha de construir el centre i implementar-hi tecnologies innovadores que permetin treballar en els objectius de millora del medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic, tant en el procés de rehabilitació de l’edifici com en l’ús ordinari del laboratori. També s'hi han de desenvolupar les tasques pròpies d’un laboratori d’innovació en matèria de sostenibilitat i transferència.

El projecte objecte d’aquest conveni està inclòs en el programa operatiu FEDER 2014-2020, concretament a l’objectiu temàtic d’inversió 1, prioritat d’inversió 1A (millora de les infraestructures de R+i), objectiu específic 1.1.2. La meitat del pressupost total del projecte de rehabilitació, de 540.000 euros, serà, doncs, finançada per aquest Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Font: CAIB

Data de publicació: 14/12/2015