Geriatros-SARquavitae col·labora amb la UIB en un estudi sobre l'eficàcia de la luminoteràpia

El Grup d'Investigació en Neurofisiologia del Son i dels Ritmes Biològics avaluarà l'evolució de la qualitat del son i els canvis emocionals en persones grans ingressades en residències

Dia: dijous, 16 de novembre de 2017
Hora: 11 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma

La Universitat de les Illes Balears i Geriatros-SARquavitae han signat un conveni de col·laboració per fer possible un estudi del Grup d'Investigació en Neurofisiologia del Son i dels Ritmes Biològics sobre l'eficàcia de la llum natural i la teràpia de llum en la qualitat del son i altres paràmetres cognitius i funcionals relacionats amb els canvis emocionals en persones grans, des del moment que accedeixen per primer cop a les residències i al llarg del temps que hi estan institucionalitzades.

El conveni de col·laboració que fa possible aquest estudi l'han signat el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, la delegada territorial de SARquavitae, senyora M. Lourdes Amer Forteza, i la doctora Cristina Nicolau Llobera, professora del Departament de Biologia de la UIB i coordinadora de l'estudi.

L'estudi consistirà a fer un seguiment dels paràmetres circadiaris, de la qualitat del son i també dels paràmetres cognitius i de depressió en trenta persones grans que ingressin per primera vegada en una de les tres residències que Geriatros-SARquavitae ha posat a disposició de la UIB: Can Carbonell, Costa d'en Blanes i Palma. El mesurament d’aquests paràmetres es farà en el moment d’ingrés i al cap de 6 i 12 mesos.

Paral·lelament, si qualcun dels subjectes presenta problemes de disrupció a partir del primer control, es programarà una sèrie de sessions d’aplicació de teràpia de llum. En estudis previs, el Grup d'Investigació en Neurofisiologia del Son i dels Ritmes Biològics ha demostrat els efectes beneficiosos d'aquesta teràpia sobre la disrupció.

Aquest estudi és la continuïtat d'estudis anteriors sobre l'efectivitat de la teràpia lumínica, que també ha comptat amb la col·laboració de Geriatros-SARquavitae.

Notícies relacionades

 

Data de publicació: 16/11/2017