Francesca Cifre guanya el concurs per obtenir la imatge gràfica per als titulats del curs 2014-15

L’obra es lliurarà en les cerimònies de graduació de la UIB 

Francesca Cifre Gili és l’autora de l’obra gràfica que enguany rebran els titulats de la UIB a les cerimònies de graduació, com a símbol d’agraïment i record d’una institució que els ha acollit durant els anys de la seva vida acadèmica. L’obra de Francesca Cifre, El pi, l’ha escollida el jurat del concurs per obtenir la imatge gràfica per als titulats de la UIB del curs 2014-15 

L’autora

Francesca Cifre Gili (Pollença, 1992) és graduada en Belles Arts per la Universitat de Salamanca i en l’actualitat és alumna de l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears, on cursa el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració. L’any 2013 va participar en l’exposició col·lectiva 9 moixes i un gat, al Club Pollença.

L’obra

El pi és el protagonista de l’obra de Francesca Cifre, com a arbre representatiu de les Illes Balears i símbol de les arrels, del lloc al qual es pertany i del paisatge amb el qual es creix. «Em sembla una bona manera de simbolitzar l’origen d’una persona», afirma l’autora. «He escollit aquest arbre perquè em recorda molt les Illes. Durant la meva estada fora d’aquí el que més he enyorat ha estat l’olor. Per molt estrany que pugui semblar, quan pensava en les illes, pensava en la mar i en els pins. L’olor de pi banyat quan acaba de ploure, la terra que hi ha al voltant, els pinars que es troben per tot arreu. És un arbre gran, fort, vell, perenne i verd tot l’any. M’agrada aixecar el cap i observar la mena de teixit que es deixa veure quan se superposen cel, fulles, branques i pinyes», diu Cifre.

El jurat

El jurat l’han integrat Joan Oliver Argelés, responsable dels Tallers d’Obra Gràfica de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca; Magdalena Jaume Adrover, professora de Didàctica de l’Expressió Plàstica del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques; Maria Josep Mulet, directora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts; i Antonio Fernández-Coca, professor d’Expressió Gràfica en Arquitectura del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica, delegat del Rector i director de l’Estratègia de Comunicació i Promoció Institucional de la UIB. 

Notícia relacionada

Data de publicació: 22/05/2015