Final de la VII Lliga de Debat Universitari al Parlament de les Illes Balears

Els equips que guanyin la lliga representaran la UIB a les lligues de debat nacionals 

Dia: divendres, 21 de febrer de 2020
Hora: 17 hores
Lloc: Parlament de les Illes Balears 

Tindrà lloc la final de la VII Lliga de Debat Universitari entre els equips que avui quedin finalistes.

Els equips guanyadors seran els representants de la UIB a les lligues de debat de la Xarxa Vives el mes d’abril i del Grup 9 d’Universitats a Toledo.

1. Equip Xarxa Vives

· Gratificació en metàl·lic: 500 euros

· Viatge, estada, manutenció i participació, representant la UIB, a la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives d’Universitats, que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 27 al 30 d’abril de 2020. Enguany debatrem sobre la qüestió següent: «L’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?».

2. Equip G9 d'Universitats

· Gratificació en metàl·lic: 500 euros

· Representar la UIB a l’XI Lliga de Debat Interuniversitari del G-9, que tindrà lloc a la Universitat de Castella-la Manxa (Toledo) del 23 al 25 de març de 2020. Enguany debatrem sobre la qüestió següent: «¿Los recursos hídricos en el mundo deberían dejar de estar privatizados?» 

La VII Lliga de Debat Universitari ha tingut lloc des del 18 al 21 de febrer de 2020. Les eliminatòries han estat del 18 al 20 de febrer a Sa Riera i la gran final, el 21 de febrer, a les 17 hores, al Parlament de les Illes Balears.

Enguany hi han participat 31 alumnes, 21 dels quals s’han inscrit a la Lliga de Debat del G9 i 10 a la de la Xarxa Vives. El primer està format per cinc grups, que han debatut sobre «¿Los recursos hídricos en el mundo deberían dejar de estar privatizados?», i el segon està format per tres grups, que han debatut sobre «L’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?».

Pel que fa a la formació, els dies 23 i 24 de gener de 2020 va tenir lloc el curs Parlar en Públic. Persuadim l'Oient, impartit per la doctora Antònia Pades Jiménez, infermera i doctora en Psicologia del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears. La seva docència i recerca s'ha centrat en les habilitats socials i comunicatives dels professionals de la salut i en els programes d'intel·ligència emocional i comportament social de les organitzacions.

El Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries organitza la Lliga a través del Servei d'Activitats Culturals, amb la participació del Vicerectorat d’Estudiants. A més, hi col·laboren el Parlament de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, el Consell d’Eivissa i el Consell de Menorca.  

Data de l'esdeveniment: 21/02/2020

Data de publicació: 20/02/2020