Experts europeus en educació analitzaran a la UIB la qüestió de l'abandonament escolar primerenc a Europa

Seminari Europeu sobre l'Abandonament Escolar Primerenc: Polítiques i escenaris

Dia: dilluns 6, i dimarts 7 d'octubre
Lloc:
"Centre de Cultura Sa Nostra",
carrer de la Concepció, 12, Palma

Experts en educació de França, Finlàndia, Islàndia, Holanda i Espanya analitzaran durant dos dies totes les qüestions que envolten l'abandonament escolar primerenc a Europa en el Seminari sobre l'Abandonament Escolar Primerenc: Polítiques i escenaris.

Aquest seminari és una iniciativa de la Fundació Universitat i Empresa de les Illes Balears, i té com a objectiu donar a conèixer les polítiques que s'estan duent a terme per reduir l'abandonament escolar primerenc a Europa i a les Illes Balears, plantejar els escenaris futurs amb els quals ens podem trobar i suggerir solucions possibles a partir de l'ànalisi de les causes.

La inauguració anirà a càrrec del doctor Mateu Servera, vicerector d'Ordenació Acadèmica i Convergència Europea de la UIB, el senyor. Miquel Carrió Servera, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) i el senyor Tapio Koskinen , director d'I+D de l'Institut Tecnològic de Hèlsinki (TKK Dipoli).

El doctor Mariano Fernández Enguita, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Salamanca, impartirà la lliçó «L'abandonament escolar: push and pull».

El seminari s'emmarca en el projecte DROP-IN(Sòcrates) aprovat per la Direcció General d'Educació i Cultura de la Comissió Europea, per millorar l'avaluació i la identificació de polítiques transectorials contra l'abandonament escolar primerenc.

Atenció als mitjans

Dilluns, 6 d'octubre, a les 11.30 hores, el doctor Mariano Fernández Enguita, catedràtic de Sociologia de la Universitat Salamanca; i el senyor Rubén Comas, professor de la Facultat d'Educació de la UIB i coordinador del seminari, atendran els mitjans de comunicació interessats.

Documents relacionats

Data de publicació: 06/10/2008