Els senyors Marcelino Sánchez i Juan Ignacio Pulido guanyen el V Premi Internacional d'Estudis Turístics Gabriel Escarrer

Càtedra Sol Meliá d'Estudis Turístics

 El treball guanyador es titula «Metodología para la construcción de un índice sintético de sostenibilidad del turismo»

La comissió avaluadora del Premi Internacional d'Estudis Turístics Gabriel Escarrer ha decidit atorgar el premi de la V edició als senyors Marcelino Sánchez, professor del Departament d'Economia de la Universitat d'Extremadura, i Juan Ignacio Pulido, professor del Departament d'Economia de la Universitat de Jaén, pel treball «Metodología para la construcción de un índice sintético de sostenibilidad del turismo». El premi està dotat amb la quantitat de 12.000 euros.

L'objectiu del treball és crear un indicador sintètic que permeti avaluar el grau de sostenibilitat de les destinacions turístiques, de manera que es puguin comparar els esforços en matèria de sostenibilitat que duen a terme les diferents destinacions. A diferència de les propostes metodològiques més utilitzades internacionalment, els professors Sáchez i Pulido plantegen una metodologia basada en el model d'anàlisi factorial introduint ponderacions per als diferents indicadors.

La Càtedra Sol Meliá d'Estudis Turístics va néixer l'any 2002 de la mà de la Universitat de les Illes Balears i l'empresa Sol Meliá, SA, per a la cooperació en el desenvolupament d'accions formatives, de recerca i de divulgació sobre temes turístics.

Data de publicació: 18/01/2008