Els rectors lamenten profundament la mort del senyor Emilio Botín

Comunicat de la CRUE 

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) vol expressar, en nom de tots els rectors, el seu dol per la mort del president de Banc Santander, Emilio Botín.

El president Botín va mostrar sempre un fidel compromís amb la Universitat i amb la CRUE, que es va materialitzar a través d'innombrables gests i accions, entre les quals destaca la creació, l'any 2000, d'Universia, la xarxa d'universitats més important d'Iberoamèrica, centrada en els àmbits de l'educació i el coneixement, i que ha organitzat diferents trobades internacionals de rectors. La que es va celebrar el passat mes de juliol a Rio de Janeiro va ser l'últim gran esdeveniment universitari en què va participar Emilio Botín: va aconseguir reunir 1.103 rectors de 33 països i va acabar amb un compromís institucional de les universitats presents materialitzat en la Carta Universitària Rio 2014, amb suport del mateix president de Banc Santander i de la Secretaria General Iberoamericana.

Així mateix, el president va fomentar la creació dels programes de beques, entre els quals destaca el de mobilitat de Banc Santander, a través de la Divisió Santander Universitats, que ha servit per establir llaços de col·laboració entre universitats de l'espai iberoamericà que, difícilment, s'haurien produït sense la seva col·laboració. Nombroses universitats ens han indicat que per a la majoria dels estudiants que han obtingut aquesta beca, la seva estada no només ha estat molt satisfactòria, sinó que ha constituït l'experiència més important de la seva vida.

El senyor Emilio Botín també va apostar per la creació del programa de Beques Santander-CRUE-CEPYME, que va néixer el curs 2008-2009 i que ha ofert a més de 12.500 estudiants universitaris la possibilitat de realitzar pràctiques professionals remunerades en qualsevol de les PIME participants, i, a través d’aquestes, els ha facilitat la inserció laboral, amb una taxa d'èxit que ha superat el 41%. Estam en presència d'un dels programes de beques universitàries per a pràctiques més importants que existeixen al nostre país.

A més d'aquestes beques, el president també va crear el programa Fórmula Santander, que uneix la mobilitat amb l'excel·lència i l'esport. A aquests programes cal sumar-hi el de les Beques Iberoamèrica, per a joves professors i investigadors, que es va iniciar el 2011- 12; i els programes que individualment està desenvolupant cada universitat que té un conveni de col·laboració amb Santander Universitats. Avui en dia són molt pocs els estudiants, professors i investigadors que desconeixen o no valoren positivament l'esforç de Banc Santander per la internacionalització de la Universitat, especialment en l'espai iberoamericà. 

Reiteram el nostre dol per la trista notícia i recalcam la inestimable col·laboració del senyor Emilio Botín amb el sistema universitari espanyol. Gràcies a les seves accions i a la seva aposta per la Universitat, "el president", com sempre el recordarem, va tenir, ha tingut i tindrà sempre, una enorme influència en l'educació superior del nostre país.

Comunicat de la CRUE

Notícies relacionades

Emilio Botín deja 'herencia' de 700 millones en apoyo a la Universidad hasta 2018

El gran benefactor universitario

Documents relacionats

Data de publicació: 10/09/2014