Els infants juguen a ser metges i infermers a la Facultat de Medicina de la UIB

Els alumnes de cinc anys de l’escola Gabriel Comas i Ribas d’Esporles han passat el matí a la Facultat de Medicina de la UIB. S’han posat les bates i s’han convertit en metges i infermers per una estona. Amb el suport dels estudiants d’Infermeria i de Medicina de la UIB, els infants han après a atendre i curar les seves juguetes.

L’activitat l’ha organitzada l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut, formada per estudiants de Psicologia, Infermeria i Fisioteràpia i Medicina de la UIB. Consistia en muntar un petit hospital perquè els nins puguin jugar, entendre, i aprendre el funcionament i com els curen els professionals. L’objectiu és, sobretot, que perdin la por al personal sanitari.

Una de les aules de la Facultat de Medicina s’ha dividit en diferents espais:

  • Sala d’espera: on els han explicat amb dibuixos i pràctiques les nocions bàsiques d’higiene i de manipulació, com per exemple la importància de rentar-se bé les mans abans de menjar o després de mocar-se.
  • Sala de consultes: per mostrar als nins els diferents materials que utilitzen els metges, com el termòmetre o el fonendoscopi, i així sàpiguen quan i per què s’utilitzen.
  • Sala de radiografies: els nins han fet una maqueta amb una capsa que representa una màquina de radiografies, i han dibuixat radiografies de les seves juguetes.
  • Quiròfan: els infants s’han disfressat amb els pijames, i han explicat el diagnòstic que han fet, i el tractament que necessita la seva joguina. Per exemple: si la joguina s’ha romput la cama jugant a futbol, s’ha d’embenar; si s’ha fet una ferida, s’ha de suturar…
  • Nutrició i fisioteràpia: aquesta seria una activitat de prevenció i reflexió, per tal que els nins s’adonin de la importància de seguir una dieta equilibrada i de fer exercici físic.

Data de publicació: 17/03/2017