Els estudiants de Dret de la UIB participen en la II Competició Internacional d'Arbitratge i Dret Mercantil MOOT Madrid 2010

Un grup de sis alumnes de Dret de la Universitat de les Illes Balears han pres part enguany en la segona edició de la Competició Internacional d'Arbitratge i Dret Mercantil MOOT Madrid 2010. El concurs consisteix en la resolució d'un cas pràctic sobre qüestions relatives al Dret uniforme del comerç internacional i l'arbitratge internacional. L'equip de la UIB estava integrat per Sandra Viviana Verd Ossa, Belén Fullana Domínguez, Xavier Jaume Mascarós, Clara Lizarbe Lainez, Leonel Palomares i Beatriz Bernabé Cardaba, dirigits pel professor de Dret Mercantil Anselmo Martínez. L'equip ha rebut el suport de la Cambra de Comerç de Mallorca.

El MOOT Madrid és un concurs organitzat per la Universitat Carlos III de Madrid i la Comissió de les Nacions Unides de Dret Mercantil Internacional, que pretén promoure la difusió i l'estudi del Dret del comerç internacional. El concurs consisteix en la resolució d'un cas proposat amb els elements que calen per anar a un arbitratge. En una primera fase, cada equip ha de redactar la demanda i també la contestació a la demanda. A la fase oral, cada equip s'enfronta al d'una altra universitat en un judici simulat que reuneix les característiques pròpies d'un arbitratge internacional real. Per eliminacions, guanya l’equip millor. A la competició hi poden participar estudiants de facultats de Dret de tot el món i alumnes d'instituts i escoles de postgrau.

Els estudiants de la UIB hagueren de competir enguany amb estudiants de la Universitat Catòlica Nostra Senyora d'Asunción (Paraguai), la Universitat de Miami (EUA), la Universitat Carlos III (Madrid), i la Universitat de Saragossa.

La competició ha rebut el suport de la Cort d'Arbitratge de Madrid, la Cambra de Madrid, i dels principals despatxos d'advocats com Baker & McKenzie, B. Cremades y Asociados, CMS Albiñana & Suárez de Lezo, Cuatrecasas-Gonçalves Pereira, Garrigues, Gómez-Acebo & Pombo, Hogan Lovells, Pérez-Llorca, i Uría Menéndez.

Documents relacionats

Data de publicació: 07/07/2010