Els doctors Jaume Flexas i Antoni Sureda, entre els investigadors més citats del món

El rànquing internacional HCR d'investigadors més citats situa aquests dos investigadors de la Universitat de les Illes Balears entre els més rellevants dels seus àmbits de coneixement 

El rànquing internacional Highly Cited Researchers 2022, de Clarivate, destaca dos professors de la Universitat de les Illes Balears, els doctors Jaume Flexas i Antoni Sureda, entre els més influents del món, atès que disposen de diversos treballs situats entre l'1 per cent dels més citats del seu camp d'estudi i durant un mateix any.

Aquest rànquing és el «qui és qui» dels investigadors influents, i es basa en les dades i anàlisis realitzades per Clarivate. La llista anual identifica uns 6.600 investigadors de tot el món que han demostrat una influència significativa en el seus àmbits de coneixement, elegits a través de la publicació de múltiples articles altament citats durant la darrera dècada.

Jaume Flexas

El doctor Jaume Flexas Sans és catedràtic de Fisiologia Vegetal i membre del grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies (PLANTMED) i de l’Institut d'Investigacions Agroambientals i d'Economia de l'Aigua (INAGEA).

La recerca del doctor Flexas se centra principalment en l'estudi de la fotosíntesi; particularment, en els mecanismes de difusió de CO2, la seva ecofisiologia i evolució. Va ser guardonat amb el Premi Nacional Sabater de la Societat Espanyola de Fisiologia Vegetal per a Joves Investigadors el 2005 i amb el European Young Scientist FESPP Award in Plant Biology (2006). El doctor Flexas apareix de manera ininterrompuda des de 2014 en el rànquing d’investigadors més citats en l’àmbit de les ciències de les plantes i els animals.

Antoni Sureda

Antoni Sureda Gomila és catedràtic de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i membre del grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX), de  l’Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de la Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CiberOBN) i del IUNICS.

La seva recerca se centra en estudis d’intervenció nutricionals basats en modificacions de la dieta, concretament, atenent el patró de dieta mediterrània, i d’estils de vida en pacients amb alteracions metabòliques associades a la síndrome metabòlica i fetge gras; analitza, entre d’altres, biomarcadors d’estrès oxidatiu i inflamació. De manera addicional, la seva recerca també se centra en estudis dins l’àmbit de la bioquímica ecològica utilitzant eines pròpies de la bioquímica i la biologia molecular per avaluar problemes ambientals. 

Data de publicació: 15/11/2022