La idea d’una app de serveis de suport a les dones embarassades ha guanyat el primer premi del programa de suport a l’emprenedoria del Banc Santander i la Universitat de les Illes Balears.
El projecte Genomamá, creat per Kimberley Tartare, ha estat seleccionat com la millor idea del programa de suport a l'emprenedoria Explorer UIB 2024, impulsat pel Banc Santander amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears.
GenoMamá és un projecte que vol revolucionar l’experiència de l’embaràs a través de la nutrigenòmica i el benestar matern. L’enfocament personalitzat combina la genètica, la nutrició i la cura del benestar per proporcionar a les futures mares les eines i el suport necessaris per tenir un embaràs saludable i feliç. Amb tecnologia genòmica d’avantguarda i un equip d’experts, Genomamá vol oferir, mitjançant una app, des de recomanacions personalitzades de dietes dissenyades per nutricionistes fins a tallers d’activitat física amb entrenadors personals especialitzats en l’embaràs, així com l’entorn d’una comunitat de dones embarassades. La creadora ha rebut un premi de 1.500 euros, cortesia de la UIB.
Per la seva banda, el jurat local ha atorgat el segon lloc, amb un premi de 1.000 euros, al projecte MINVA, de Juan Camilo Franco Muskus. MINVA és una empresa enfocada a facilitar i augmentar l'activitat investigadora a través de la consolidació de conjunts de dades de llocs web.
El tercer finalista, guanyador d'un premi de 500 euros per cortesia de la UIB, ha estat el projecte PEAGES, d’Anabel Zambudio Barros, Marc García Alonso, Alejandro Olmedo Sánchez i Sergio Redondo Vidal. PEAGES promou l'educació ambiental i el vincle familiar a través d'una aventura autoguiada en un entorn natural de manera segura, immersiva i econòmica amb caixes de jocs. Aquest projecte resol la manca d'interacció familiar i de participació en activitats a l'aire lliure.
Lliurament
El lliurament de premis ha tingut lloc a Son Lledó el divendres, 17 de maig. A l’esdeveniment han intervingut la vicerectora d'Innovació i Transformació Digital, Lorenza Carrasco; el director general d'Empresa, Autònoms i Comerç del Govern de les Illes Balears, José Antonio Caldés; el director d'Institucions de les Balears del Banc Santander, Alfredo Mazcuñán, i la directora de l'oficina Work Cafè a la UIB, Olga Ochoa. També hi han assistit el director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), Luis Vegas; la directora de l'Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació (OTRI), Lorena Vela, i la coordinadora del programa Explorer UIB Palma, Alba Martell.
Suport a l’emprenedoria
Un total de 14 projectes, representats per 21 persones (14 dones i 7 homes), han participat en l'edició d'enguany del premi Explorer. Aquestes iniciatives corresponen a diversos sectors professionals de salut, tecnologia, educació, psicologia, restauració, confecció i assessoria legal, entre altres.
Amb un enfocament pràctic i basat en dinàmiques d'aprenentatge social, el programa Explorer que impulsa el Banc Santander està dissenyat perquè els participants es converteixin en part activa del canvi a través de la posada en marxa de projectes econòmicament sostenibles a diferents indústries, sectors i tipologies d'organitzacions.
Explorer ha promogut des de 2021 més de 5.800 projectes emprenedors a més de 12 països. La participació femenina va aconseguir el 45% i va superar la mitjana de convocatòries anteriors, que estava entorn del 43,1%.
A les Illes Balears, la Universitat coordina el programa en col·laboració amb la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears i rep el suport de l'entitat SECOT per a la mentoria dels projectes.
Data de publicació: 17/05/2024