El programa SOIB Recerca i Innovació obre les inscripcions per contractar 120 joves com a investigadors i tècnics a la UIB

El Servei d’Ocupació comença un programa adreçat a contractar joves graduats, amb 4,8 milions dels fons MRR de la UE – NextGeneration

Les ofertes dels projectes de la UIB ja estan publicades al web del SOIB i es posaran en marxa el mes de setembre 

S’ha obert el període d’inscripció al programa SOIB Recerca i Innovació que es posarà en marxa a la Universitat de les Illes Balears a partir de setembre i que permetrà la contractació, durant un any, de 120 joves menors de 30 anys com a investigadors, tecnòlegs, personal tècnic i altres perfils professionals d’R+D+I.

El web del SOIB ha publicat les ofertes dels projectes de la UIB acordats per aquest programa i ha obert el període d’inscripció, que es farà a través del mateix web fins al 14 de juliol de 2022. Està previst que la durada del contracte sigui de 12 mesos i que els joves seleccionats s’incorporin a la UIB a partir del mes de setembre. Les ofertes estan disponibles a l’enllaç OFERTES UIB Programa SOIB Recerca i Innovació.

Per poder participar als projectes, els candidats hauran d’emplenar el formulari d’inscripció que trobaran a cada oferta, i adjuntar el seu currículum amb el model de CV normalitzat. Us en podeu descarregar el model aquí.

Els joves que participin al programa treballaran en projectes relacionats amb la sanitat, la transició ecològica i l’economia verda (energies renovables, eficiència energètica, tractament d’aigües i de residus i indústria alimentària), la digitalització de serveis i l’enginyeria de dades (data science), així com altres projectes de recerca destinats a les àrees socials, culturals o artístiques.

El SOIB va publicar la convocatòria el passat mes de març, i es destina a executar projectes d’inversió de noves polítiques públiques per a un mercat de treball més dinàmic, resilient i inclusiu, recollits en el Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat pels fons NextGeneration de la UE, per un import global de 4.776.148 d’euros. 

A l’oferta de places de la UIB s’afegiran els projectes que també desenvoluparan l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IDISBA) i l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), els quals també s’han acollit al programa SOIB Recerca i Innovació i que properament iniciaran les seves inscripcions respectives. En el seu conjunt, el programa SOIB Recerca i Innovació permetrà la contractació de 144 persones.

Requisits per inscriure-shi

En concret, per poder participar als projectes del programa SOIB Recerca i Innovació a la Universitat de les Illes Balears, cal complir els requisits següents, que són específics per als projectes de la UIB.

  • Tenir entre 16 i 29 anys en el moment d’iniciar el contracte.
  • Estar inscrit al SOIB com a demandant en atur. Si no hi està, caldrà que demaneu cita per a demandes a la vostra oficina del SOIB (https://soib.es/xarxa-oficines/).
  • Complir els requisits exigits a l’oferta publicada, específics per a cada tipus de lloc de feina.
  • Estar en possessió d’alguna titulació oficial universitària.
  • Finalment, el candidat o candidata no pot haver desenvolupat qualsevol altre tipus de lloc d’investigació a la Universitat en el termini dels sis mesos immediatament anteriors.

Més informació a: Programa SOIB Recerca i Innovació 2022-2025

Data de publicació: 08/07/2022