El professor Maxi San Miguel, director de l'IFISC (CSIC-UIB), guardonat amb el premi Medalla de la Reial Societat Espanyola de Física

El professor Maxi San Miguel, catedràtic de Física de Matèria Condensada de la Universitat de les Illes Balears i director de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB) ha estat guardonat amb el premi Medalla de la Reial Societat Espanyola de Física, que atorguen conjuntament la Reial Societat Espanyola de Física i la Fundació BBVA, com a reconeixement a la trajectòria científica i a l'activitat de recerca del doctor San Miguel.

Nascut a Barcelona (1952), Maxi San Miguel és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (1974) i doctor en Física Teòrica per aquesta mateixa universitat (1978). En l'actualitat, és director de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (CSIC-UIB) des de la seva creació l'any 2007, i catedràtic de la UIB des d'agost de 1986 (catedràtic de Física Teòrica fins a 1990 i de Física de la Matèria Condensada des de 1990). En l'actualitat, la seva recerca se centra en la física dels sistemes complexos des de la perspectiva de la física estadística i no lineal.

A més, ha estat coordinador de Física i Matemàtiques de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP) (1990-93); vicedirector de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) (1995-99); director del Departament de Física Interdisciplinària de l'IMEDEA (CSIC-UIB) (2000-2007); i president de la Divisió de Física Estadística i no Lineal de la Societat Europea de Física (2002-2004).

Documents relacionats

Data de publicació: 22/12/2010