La Universitat i AEDES organitzen el 18è Congrés Ibèric i 14è Congrés Iberoamericà d'Energia Solar, que es faran al campus del 20 al 22 de juny
Inauguració
Dia: dilluns, 20 de juny de 2022
Hora: 9.30 hores
Lloc: Sala d’actes de l’edifici Gaspar M. de Jovellanos, campus universitari, Palma
Del 20 al 22 de juny, el campus universitari acollirà el 18è Congrés Ibèric i 14è Congrés Iberoamericà d’Energia Solar, que reunirà més de 150 tècnics i investigadors d’arreu del món en la cita més important i amb més tradició en l’àmbit de l’energia solar en llengua espanyola i portuguesa. El congrés l’organitzen, conjuntament, la Universitat de les Illes Balears i l’Associació Espanyola d’Energia Solar. Enguany, a més, el Congrés Ibèric d’Energia Solar commemora el 40è aniversari de la primera edició.
En les diferents sessions del congrés es tractaran aspectes com ara els darrers avenços en les diferents formes d’energia solar (tèrmica, fotovoltaica), les seves aplicacions en l’edificació sostenible i la gestió i l’emmagatzematge d’energia, entre d’altres. També hi haurà un debat per parlar de la crisi energètica actual i de com aconseguir un canvi de model.
El congrés s’inaugurarà el dilluns, 20 de juny, a les 9.30 hores, amb les intervencions del rector de la UIB, doctor Jaume Carot; el director del Laboratório Nacional de Energia e Geologia de Portugal, senyor Helder Gonçalves; la subdirectora general de Prospectiva, Estratègia i Normativa en Matèria d’Energia del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, senyora Míriam Bueno; el director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears, senyor Josep Malagrava; i el president de l’Associació Espanyola d’Energia Solar i professor de la UIB, doctor Andreu Moià.
Sessions de treball
De manera paral·lela al congrés, es duran a termes dues reunions de projectes de recerca relacionats amb la transició energètica en els quals participa la UIB.
Per una banda, es farà una reunió del projecte ARV, una iniciativa finançada per la Unió Europea en el marc del programa H2020 que té com a objectiu crear comunitats circulars climàticament positives a Europa i augmentar la taxa de renovació d’edificis al continents, en el qual participa l'Ajuntament de Palma.
Per altra banda, es farà una reunió del projecte Green Hysland, un projecte finançat per la Unió Europea en el marc del programa H2020 que pretén desplegar a Mallorca un ecosistema d’hidrogen verd que converteixi l’illa en el primer centre productor d’hidrogen del sud-oest d’Europa.
Cloenda
La cloenda del Congrés serà el dimecres 22 de juny, a les 13 hores. Hi intervindran el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, senyor Juan Pedro Yllanes; el vicerector de Política Científica i Investigació, doctor Víctor Homar, i el professor de la UIB i president de l’Associació Espanyola d’Energia Solar, doctor Andreu Moià.
Data de l'esdeveniment: 20/06/2022
Data de publicació: 16/06/2022