El paisatge més enllà de la pintura

La tesi doctoral de Natasha Hall explora les connexions entre la pintura del paisatge i altres disciplines com la geografia

La tesi doctoral de Natasha Elisabeth Alana Hall, defensada a la Universitat de les Illes Balears, és concebuda a manera d’assaig que pretén esbrinar les connexions entre la pintura de paisatge i diverses disciplines, sobretot, amb la geografia. L’eix d'aquesta recerca recau en el paisatge contemporani, encara que es remunta a episodis històrics específics: Renaixement i segle XVIII, amb la formulació de les poètiques del pintoresc i del sublim.

De la seqüència contemporània o actual, l'estudi insisteix en aquells autors internacionals que han emprat el paisatge com a expressió de sensacions i sentiments lligats a esdeveniments històrics com l’11-S o el terror davant les guerres. Al costat d'artistes reconeguts com Richter, Kiefer o Hockney, recupera la figura prou desconeguda de l'artista anglès Roy Ray com un dels exponents de les repercussions en la seva obra de les circumstàncies derivades de la Segona Guerra Mundial.

Fitxa de la tesi doctoral

  • Títol: Contemporary Landscape Painting
  • Autora: Natasha Elizabeth Alana Hall
  • Programa de doctorat: Història de l'Art
  • Departament: Ciències Històriques i Teoria de les Arts
  • Directora: Catalina Cantarellas Camps

 

Data de publicació: 15/11/2017