El número 3 de la revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres, editada per la Xarxa Vives d'Universitats, entrevista la catedràtica d'Ètica i Filosofia Política, Adela Cortina

La catedràtica d'Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València és entrevistada al tercer número de la revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres. Cortina explica que una de les tasques de la filosofia al món actual és «forjar ciutadans que puguen saber-se i sentir-se lliures i iguals». La catedràtica diu que «el segle XXI ha de ser el dels ciutadans que pensen per sí mateixos i es fan responsables solidàriament dels altres».

«La filosofia serveix per excitar la capacitat de discerniment, que no és només criticar, sinó saber dir què és bo i què és dolent». La catedràtica d'Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València, afirma que la reflexió filosòfica té moltes tasques importants a la societat actual, com ara «saber orientar, conjuntament amb els altres, la presa de decisions a la vida diària».

La revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres és una eina de les universitats que pretén divulgar la producció cultural i científica universitària, alhora que apropa les novetats editorials de les universitats a la societat. En el seu tercer número, la publicació inclou un debat sobre la governabilitat de les universitats, amb la participació del secretari d'Estat d'Universitats, Màrius Rubiralta; la vicepresidenta III de la Xarxa Vives i rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas, i el vicepresident de la Fundació CyD , Francesc Solé Parellada. La revista incorpora també una crònica del catedràtic Eudald Carbonell sobre el 150 aniversari de la publicació de L'origen de les espècies de Charles Darwin. En definitiva, temes d'interès general que es tracten des d'una perspectiva rigorosa i alhora atractiva. En definitiva, una nova eina de divulgació que respon al repte de fer possible la transferència de coneixement.

La revista és editada per la Xarxa Vives d'Universitats amb periodicitat semestral i es distribueix entre el professorat de les universitats membres de la Xarxa i l'alumnat universitari, així com en llibreries dels territoris de la Xarxa. BUC es pot consultar en PDF i té una versió electrònica a la llibreria virtual www.e-buc.com, on està a l'abast del públic tota l'oferta editorial de les universitats.

La Xarxa Vives és una associació d'universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra i també d'altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

Data de publicació: 04/05/2009