El documental «Jaffa, the Orange's Clockwork», al cicle Cinema d'Autor

El director i guionista Eyal Sivan presenta aquesta producció, que tracta de les relacions entre Israel i Palestina 

Dia: divendres, 15 de desembre de 2023
Hora: 19 hores
Lloc: Estudi General Lul·lià, c/ de Sant Roc, 4, Palma

Entrada de franc. Reservau la localitat a <sac@uib.cat> 

El documental Jaffa, the Orange's Clockwork (2010) és el protagonista d’una nova sessió del cicle Cinema d’Autor de la Universitat de les Illes Balears. El seu director i guionista, el cineasta israelià Eyal Sivan, el presentarà el proper divendres 15 de desembre de 2023, a les 19 hores, a l’Estudi General Lul·lià, a Palma.

Les taronges de Jaffa són el punt de partida d’aquesta coproducció entre Bèlgica, França, Alemanya i Israel per parlar del conflicte entre Israel i Palestina. El cineasta treballa amb materials del passat per discutir-lo, anant i venint per la història, des de la fundació de l'Estat d'Israel fins avui. Ho fa a través de múltiples plans discursius i estètics, així com símbols mitològics i tecnològics. Ofereix una crònica de la contemporaneïtat mitjançant pintures, pel·lícules casolanes, propagandes i testimoniatges.

Eyal Sivan és un director de cinema, productor i assagista israelià que té més de 15 títols a la seva filmografia. Ha tractat diferents conflictes polítics, com el d'Israel i Palestina i el genocidi ruandès, a banda de qüestions relacionades amb el crim polític. Algunes pel·lícules seves destacades són Aqabat jaber: Vie de passage (1987), Un spécialiste, portrait d'un criminel moderne (1999), Route 181: Fragments of a Journey in Palestine-Israel (2003) i Aus Liebe zum Volk (2004).

Cinema d’Autor

El cicle Cinema d’Autor és una iniciativa del Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB, que organitza el Servei d’Activitats Culturals. Des de fa disset anys, directors, actors, guionistes i altres professionals presenten la pel·lícula projectada i comparteixen la seva tasca creativa amb els espectadors. Podeu consultar-ne la programació completa a través de l’enllaç següent: <https://sac.uib.cat/aules/art_cultura/Cinema/Cinema-dautor/23-24/>. 

Data de l'esdeveniment: 15/12/2023

Data de publicació: 07/12/2023