El doctor Perfecto E. Cuadrado, guardonat amb el II Premi Lusitano-espanyol d'Art i Cultura

El doctor Perfecto E. Cuadrado, catedràtic de Filologia Gallega i Portuguesa de la UIB, ha estat guardonat amb el II Premi Lusitano-espanyol d'Art i Cultura.

El guardó és concedit conjuntament pels ministeris de Cultura de Portugal i Espanya i es concedeix cada dos anys als creadors en l'àmbit de l'art i la cultura que hagin destacat per la seva contribució a l'establiment i reforçament dels lligams entre ambdós països. En la seva primera edició el guardó va recaure en el traductor i poeta portuguès José Bento.

El jurat que ha decidit el premi, dotat amb 75.000 euros, era format per Carlos Hernández Pizzi, Ángeles González Sinde, Clara Janés Nadal, Clara Ferreira Alves, José Adriano de Carvalho i Manuel Graça Dias. En el comunicat emès, el jurat destacà la decisió unànime en la concessió del guardó al doctor Perfecto E. Cuadrado i destacà la seva tasca en la traducció al castellà d'autors portuguesos, com Fernando Pessoa.

El doctor Cuadrado fou guardonat l'any 2005 amb el premi José de Figueiredo que atorga l'Acadèmia Nacional de Belles Arts de Portugal, per l'autoria, juntament amb Joao Pinharanda, del llibre catàleg Mário Cesariny. L'any 2003 rebé el premi Giovanni Pontiero per a traduccions d'obres de llengua portuguesa, guardó que li fou lliurat per l'Institut Camões i la Universitat Autònoma de Barcelona, per la traducció al castellà del Libro del desasosiego, de Fernando Pessoa, publicat per l'editorial El Acantilado.

El professor Cuadrado és president de l'Associació de Lusitanistes de l'Estat Espanyol des de 2003: la seva elecció coincidí amb la celebració del I Congrés de Lusitanistes de l'Estat Espanyol, organitzat per la Universitat de les Illes Balears, en el transcurs del qual es va presentar el primer número de la revista digital Maresia. El doctor Cuadrado n'és el director, juntament amb la doctora Elena Losada, de la Universitat de Barcelona.

Documents relacionats

Data de publicació: 03/12/2008