El doctor Bartomeu Colom i l'Anuari de l'Educació, guardonats amb els Premis 31 de Desembre

El lliurament dels guardons que atorga l’Obra Cultural Balear tindrà lloc el 17 de desembre en el marc de la Nit de la Cultura 

L’Obra Cultural Balear ha guardonat el doctor Bartomeu Colom Pastor i l’Anuari de l’Educació de les Illes Balears en el marc de la 37a edició dels Premis 31 de Desembre. Els premiats recolliran els guardons durant la Nit de la Cultura 2023, que tindrà lloc el 17 de desembre a les 19 hores al Teatre Principal de Palma.

El doctor Bartomeu Colom Pastor (Sóller, 1951), professor titular del Departament de Dret Públic de la UIB, ha estat guardonat amb el premi Gabriel Alomar pels seus estudis sobre l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i el desenvolupament jurídic, polític i administratiu, i sobre la legislació lingüística que se’n deriva. El jurat també ha valorat el lligam estret del Dr. Colom Pastor amb l’OCB i el seu compromís continuat amb les entitats i les iniciatives de defensa de la llengua.

L’Anuari de l’Educació de les Illes Balears 2023 ha estat guardonat amb el premi Emili Darder amb motiu de la vintena edició. El jurat ha valorat que aquesta publicació proporciona una anàlisi acurada i profunda del sistema educatiu i que sempre ha prestat atenció als aspectes socials que el caracteritzen i determinen. Actualment, l’Anuari de l’Educació el dirigeix el doctor Joan Amer Fernández i l’elabora el Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) de la UIB. El treball s’edita en el marc d’un conveni de col·laboració signat entre la Fundació Guillem Cifre de Colonya, la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears. 

Data de publicació: 05/12/2023