El País Basc estudia el protocol d'identificació d'alumnat amb altes capacitats de la UIB

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i la vicerectora d’Estudiants, doctora Rosa Isabel Rodríguez, han rebut aquesta setmana la visita d’una delegació del País Basc, encapçalada per la viceconsellera d'Educació, Miren Maite Alonso, que ha viatjat a les Illes per cnèixer el protocol d'identificació d'alumnat amb altes capacitats intel·lectuals. A la reunió hi han assistir també la directora d’Innovació Educativa del País Basc, Lucía Torrealday, i la cap del Servei d’Atenció a la Diversitat del Govern balear, Maria Assumpció Sempere.

El Programa d’Atenció a les Altes Capacitats Intel·lectuals (PACiS) sorgeix de la feina del Grup de Recerca en Altes Capacitats (GIAC), que des de l'any 2012 treballa en el camp de la identificació i promoció de la intel·ligència i les altes capacitats i l’estudi per conèixer-les, en benefici de la societat i dels alumnes amb aquestes característiques. 

La Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears i la UIB tenen un conveni signat per a la implantació d'un «Protocol d'identificació d'alumnat amb altes capacitats intel·lectuals» creat i gestionat pel grup GIAC.

En el primer any d’implantació, l'administració del protocol va aconseguir d’augmentar en un 44 per cent la identificació d'aquests alumnes respecte a l'any anterior a l'aplicació: es va passar de 770 alumnes el curs 2016-17 a 1.300 el curs passat.

Els bons resultats han convertit el protocol desenvolupat per la Universitat de les Illes Balears en una referència en la comunitat educativa. 

Data de publicació: 01/10/2018