El Consell de Mallorca i la UIB promouran el turisme cultural i museístic a Mallorca

El projecte de la UIB Realitat museística i diàleg euroregional va ser seleccionat a la convocatòria Cultura Euroregió 2019 

El senyor Andreu Serra, conseller de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, han signat un conveni de col·laboració per promoure el turisme cultural i museístic a Mallorca.

El projecte Realitat museística i diàleg euroregional és un projecte de la UIB que ha estat seleccionat a la convocatòria Cultura Euroregió 2019, alguns objectius del qual són fomentar el turisme museístic a l’illa i impulsar la destinació Mallorca com a destinació cultural.

En el projecte vol analitzar i fer propostes d’actuació en l’àmbit del turisme cultural i de museus. En el marc d’aquests objectius, es pretenen dur a terme actuacions com les següents:

-       Anàlisi prospectiva de museus d’història, art contemporani, etnologia i arqueologia a les Illes Balears, Catalunya i Occitània, juntament amb la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat Rovira i Virgili, i l’Ateneu Barcelonès.

-       Realització de tres seminaris (un a cada territori) amb la presència de personalitats rellevants en el camp museístic, durant els quals es presentaran els resultats dels estudis duts a terme.

-       Publicació de fulletons desplegables en què aparegui cartografiada la realitat museística. Es repartiran als museus, oficines de turisme i entitats culturals i ciutadanes, entre d’altres.

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Turisme i Esports, aporta 12.000 euros als projecte, que es destinaran, entre d’altres, a organitzar jornades d’estudis i a finançar una publicació. 

També han assistit a l’acte el doctor Sebastià Serra, professor d’Història; la doctora Francesca Lladó, professora d’Història de l’Art; i el senyor Joan Gaspar Vallori, Secretari tècnic de la Conselleria de Turisme i esports del Consell de Mallorca. 

Data de publicació: 05/10/2020