També participaran amb els grups de recerca GREO i CA per millorar la seguretat i la salut en l’àmbit de l’edificació, i la seva influència en els plans de seguretat a l’hora de construir
La Universitat de les Illes Balears i el Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca han signat avui un acord marc de col·laboració i dos convenis en matèria de docència i recerca. El vicerector de Docència de Postgrau, Maurici Mus, ha rubricat l’acord per promoure la formació de titulats de màster en l’àrea d’edificació i rehabilitació arquitectònica amb un programa oficial de màster de la Universitat de les Illes Balears seguint els criteris fixats pel Reial Decret 822/2021, de 28 de setembre. El nou màster d’Edificació i Rehabilitació Arquitectònica és una de les novetats del curs 2022-23 i té una aportació econòmica de 12.000 euros del col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca.
Per la seva part, la vicerectora d’Innovació, Loren Carrasco, ha signat un conveni per desenvolupar, dins les línies d’investigació dels grups de recerca en Economia de les Organitzacions (GREO) i Construccions Arquitectòniques (CA), l’estudi «La qualitat dels estudis de seguretat i salut en l’àmbit de l’edificació i la seva influència en els plans de seguretat a l’hora de construir». El conveni permetrà que les dues institucions intercanviïn dades i resultats, i que duguin a terme actuacions conjuntes dins el marc del projecte esmentat.
Per part del col·legi professional, han participat a l’acte el president, Luis Alfonso de León Piñeiro; María Sicre Martínez, vicepresidenta, i José Penadés Bernal, secretari. Per part de la UIB, hi han assistit Neus Piña Capó, directora del Centre d’Estudis de Postgrau de la UIB; Gabriel A. Horrach Sastre, director del Màster universitari d’Edificació i Rehabilitació Arquitectònica, i Francisco José Forteza Oliver, professor del Departament d’Enginyeria Industrial i Construcció.
Data de publicació: 14/09/2022