Dos membres del grup de Metabolisme Energètic i Nutrició de la UIB, guardonats per l'Associació Espanyola de lluita contra el Càncer

Dos membres del grup de Metabolisme Energètic i Nutrició del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB han estat guardonats per l'Associació Espanyola de lluita contra el Càncer (AECC).

Per una banda, Jordi Sastre va obtenir el mes de juny, de la junta balear de l'associació, el finançament per dur a terme el projecte de recerca titulat «Relació entre els estrògens, espècies reactives d'oxigen (ROS) i proliferació en les línies cel·lulars de càncer de mama MCF7 i MDA-MB-231».

D'altra banda, el doctor Adamo Valle, va recollir el dia 18 de setembre una de les set ajudes contracte atorgades en tot l'Estat espanyol per l'AECC en el transcurs d'un acte celebrat al Teatre Colón de la Corunya i presidit per la princesa d'Astúries. Aquestes ajudes contracte són lliurades anualment entre joves investigadors en oncologia a través de la fundació científica de l'AECC. El doctor Valle va presentar el projecte intitulat “Influència de la leptina a la progressió del càncer de mama. Paper de STAT3 i l'estrès oxidatiu a la senyalització per leptina i estrògens”. El finançament d'aquest contracte corr a càrrec de l'AECC de Catalunya i els Bombers de Barcelona.

Les ajudes contracte permeten desenvolupar un projecte de recerca durant tres anys i estan dotades amb 110.000 euros. Representen una important iniciativa per a la promoció de nous investigadors a Espanya.

Data de publicació: 03/10/2008