Dol per la mort del doctor Víctor Guerrero Ayuso, professor jubilat de Prehistòria a la UIB

La comunitat universitària i, en nom seu, el Rector expressen el seu dol per la mort del doctor Víctor Guerrero Ayuso, professor jubilat de l'àrea de Prehistòria del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.

El doctor Víctor Guerrero (1948 - 2017), llicenciat en Filosofia i Lletres (Secció de Història General) per la UIB i doctorat en Geografia i Història per la UNED, va ser professor de Prehistòria a la UIB entre 1992 i 2010. Va fer feina en diferents línies d’investigació, entre les quals cal destacar la recerca sobre la prehistòria de les Illes Balears i l'estudi de la navegació prehistòrica. És autor de nombroses publicacions en matèria de prehistòria, i ha estat ponent en molts congressos nacionals i internacionals.

També va liderar nombrosos projectes de recerca nacionals i internacionals i va ser l'investigador principal del Grup de Recerca Arqueobalear de la UIB, mitjançant el qual va contribuir a la formació de nombrosos investigadors en prehistòria de les Illes Balears, i va dirigir diverses tesis doctorals. A la vegada va dirigir nombroses excavacions arqueològiques que han ajudat a avançar substancialment en el coneixement sobre diferents aspectes de la prehistòria de les Balears, com el fenomen dolmènic, el contacte amb el món fenici i púnic o alguns aspectes de la cultura talaiòtica.

Com a fruit de tota aquesta tasca investigadora, fou acreditat com a catedràtic per l'ANECA el 1999, i va ser avaluador de programes i projectes de recerca de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca i membre de l'Istituto Italiano di Archeologia e Etnologia Navale (ISTIAEN) de Venècia.

De manera paral·lela a la seva labor d'investigador va desenvolupar una activa tasca en la defensa i difusió del patrimoni arqueològic de les Balears. Va ser membre assessor de les comissions tècniques i ponències de Patrimoni del Consell de Menorca i va participar activament des del seu inici en el desenvolupament del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca (Calvià).

Data de publicació: 22/11/2017