Divuit joves amb talent químic participen en la primera edició d'ESTALQUIM

El projecte pretén estimular el talent químic entre els escolars, amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació i el Govern de les Illes Balears

ESTALQUIM és un projecte organitzat per la Universitat de les Illes Balears i l’Associació de Químics de les Illes Balears, que té el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Govern de les Illes Balears. ESTALQUIM (EStímul del TALent QUÍMic) és un projecte orientat a desenvolupar la vocació científica en nins i nines que tenen un talent especial en el camp de la Química.

Un total de 18 joves amb talent químic han estat seleccionats entre els 167 participants que es van presentar per participar en el nou programa d’estímul químic de la UIB i que té una durada de dos cursos acadèmics. El primer any es desenvolupa en 12 tallers, des de novembre a maig, que s’imparteixen els dissabtes al matí de manera quinzenal per part d'una trentena de professors. S’hi aplicarà una metodologia d'aprenentatge actiu i lúdic, els protagonistes de la qual seran els infants. S’entrenarà la seva capacitat d'experimentació, la creativitat, i la capacitat de raonament i de resolució de problemes. Podreu trobar més informació a l’enllaç:

https://estalquim.uib.cat/

Els 18 joves seleccionats i les seves famílies han participat avui en l’acte d’inauguració d’ESTALQUIM. La cerimònia ha començat amb una salutació i paraules del doctor Joan Frau, coordinador del programa ESTALQUIM-Illes Balears. A continuació, han intervingut el director general de Política Universitària i Recerca del Govern de les Illes Balears, el senyor Josep Lluís Pons, i el Rector de la UIB, el doctor Jaume Carot. Hi han participat també els doctors Montserrat Rodríguez i David Quiñonero, del departament de Química, coorganitzadors del programa. 

Per concloure l’acte, el grup Big Van Ciencia ha fet un espectacle científic, d’una hora de durada, adreçat a joves, amb l'objectiu que aprenguin conceptes científics a través de l'experimentació i el joc. 

Amb la col·laboració de: 

Logo FECYT amb banderes.

Data de l'esdeveniment: 06/11/2021

Data de publicació: 06/11/2021