Cuida't i cuidaràs els altres

Deu propostes saludables per passar la crisi del coronavirus a casa 

Fem servir el sentit comú. Si la Universitat ha suspès temporalment la seva activitat i facilita la docència i el treball en línia, hauríem de quedar a ca nostra i no promoure reunions ni activitats alternatives que suposin el contacte amb altres persones.

L’objectiu és evitar el contagi massiu del virus SARS-CoV-2 i al mateix temps evitar el col·lapse del sistema sanitari i garantir la correcta atenció de tots els malalts. Els recursos són limitats i és la teva responsabilitat adoptar mesures amb serenitat i respecte pel bé de tothom i de tu mateix. 
 
Com podem prevenir-ne el contagi?
 
Aquí tens deu propostes saludables per passar la crisi del coronavirus a casa:
 
  1. Renta’t sovint les mans amb aigua i sabó o solucions hidroalcohòliques.
  2. Evita, en la mesura que sigui possible, tocar-te els ulls, nas i boca amb les mans, i mantén una distància de seguretat respecte de les altres persones d’un o dos metres. 
  3. Recorda d'actuar amb serenitat i responsabilitat. Si creus que tens algun símptoma (tos seca, febre o dificultat respiratòria), queda a ca teva i telefona al 902 079 079 / 971 43 70 79 i si necessites atenció urgent, telefona al 061. Segueix les instruccions que t’indiquin els professionals sanitaris.
  4. Queda a ca teva i evita els actes socials; no fas vacances.
  5. Organitza bé el temps. Aprofita la circumstància d'excepcionalitat per incorporar qualque afició nova, i també per fer coses que sempre has desitjat, però que no has pogut fer per manca de temps: escriure, dibuixar, cuinar...
  6. Si has de fer treballs en grup, recorre a les eines col·laboratives i tecnològiques que tens a l'abast en línia.
  7. Evita el contacte amb la població vulnerable, per a qui la infecció podria desencadenar una situació especialment greu. 
  8. Ves a comprar de manera responsable i només quan sigui necessari, així evitaràs les aglomeracions i el malbaratament alimentari.
  9. Consulta les fonts d’informació oficials i no transfereixis missatges de pànic o rumors que no t'hagin arribat de fonts contrastades. Si en reps de fonts poc fiables, denuncia-ho.
  10. Si compleixes tot això, pots desenvolupar activitats sanes per al cos i la ment, i crear una rutina amb objectius realistes.

 

Documents relacionats

Data de publicació: 13/03/2020