Congrés Internacional de la Societat Espanyola d'Emblemàtica

La UIB col·labora en l’organització d’aquest esdeveniment que es farà a l’Arxiu del Regne de Mallorca els dies 17, 18 i 19 de desembre de 2015 

Inauguració
Dia: dijous, 17 de desembre de 2015
Hora: 9 hores
Lloc: Arxiu del Regne de Mallorca, c/ de Ramon Llull, 3, Palma  

Tindrà lloc la inauguració del Xè Congrés Internacional de la Societat Espanyola d’Emblemàtica, que organitzen la Universitat de les Illes Balears, la Conselleria d’Educació i Universitat i la Societat Espanyola d’Emblemàtica. Hi intervindran el director general de Política Universitària i Ensenyament Superior, doctor Juan José Montaño; el director del Congrés, doctor Antonio Bernat Vistarini; el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, doctor Nicolau Dols; i la doctora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta.

La doctora Aurora Egido, catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de Saragossa i membre de la Reial Acadèmia Espanyola, impartirà la conferència inaugural, amb el títol «Santa Teresa pintada por sí misma». 

Emblemàtica: punt de trobada entre la lletra i la imatge

Amb el títol «Encrucijada de la Palabra y la Imagen Simbólica», el Congrés reunirà aproximadament vuitanta investigadors de diverses disciplines relacionades amb l’estudi de l’emblemàtica (literatura i art del Siglo de Oro, iconografia, teoria de la literatura i de la imatge...) per crear un punt de trobada centrat en l’estudi d’allò verbal i allò visual, dels elements textuals i els gràfics. El Congrés es farà els dies 17, 18 i 19 de desembre de 2015 a l’Arxiu del Regne de Mallorca.

Ramon Llull i Teresa de Jesús

El Congrés posarà especial atenció a la utilització d’allò visual en l’obra de Ramon Llull i de Teresa de Jesús i a la tradició iconogràfica de les seves figures, aprofitant la commemoració del setè centenari de la mort de Ramon Llull i el cinquè centenari del naixement de Teresa de Jesús. 

Data de l'esdeveniment: 17/12/2015

Data de publicació: 11/12/2015