La conferència forma part de la campanya divulgativa #totésquímica de la UIB, que té per objectiu acostar el món de la química a la societat
Dia: 9 de setembre de 2019
Hora: 12.30 hores
Lloc: Sala d’actes de Son Lledó, campus universitari, Palma
El doctor José Manuel López Nicolás, professor titular de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Múrcia (UM), pronunciarà la conferència «La tabla periódica: una historia personal de ciencia y vida».
En la seva trajectòria professional no solament destaca l’experiència com a investigador en camps com la Bioquímica, la Biotecnologia o la Nutrició, sinó també la dedicació ferma a la divulgació científica i a la transferència de coneixements a la societat. Ha estat col·laborador habitual en mitjans de comunicació com TVE, Movistar o la Cadena Ser, i és el creador del blog Scientia amb el qual ha estat guardonat amb nombrosos premis –premi ADC Murcia o premi al millor web de La Verdad, ambdós al 2015- en reconeixement al seu interès per conciliar la recerca i la investigació amb la divulgació científica.
El 2016 va rebre el premi especial del jurat ASEBIO d’innovació en biotecnologia i des del 2017 és coordinador de la Unitat de Cultura Científica de la Universitat de Múrcia, entitat encarregada de donar a conèixer els avenços en recerca a la societat.
La conferència del doctor José Manuel reprèn la campanya Tot és química, organitzada pel Departament de Química, el Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears i l'Associació de Químics de les Illes Balears, emmarcada, alhora, en la celebració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica.
150 anys de la taula periòdica
L'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 com a Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (IYPT 2019), amb el propòsit de commemorar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic per part de Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys. Així mateix, es pretén donar a conèixer el paper de la química en la recerca de solucions per a reptes mundials, com ara el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut.
Data de publicació: 09/09/2019