Comunicat de la UIB en vista de la crisi humanitària de Gaza i en suport a la UNRWA

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears ha aprovat una declaració institucional per demanar un alto el foc immediat i permanent 

El Consell de Govern de la Universitat ha aprovat el comunicat següent en vista de la crisi humanitària de Gaza i en suport a l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA):

La Universitat de les Illes Balears, davant la devastadora situació que viu la població civil de Gaza per la intervenció armada d’Israel des de fa més de quatre mesos:

  1. Demana un alto el foc immediat i permanent que posi fi al setge de la Franja de Gaza, i que s’incrementin els esforços polítics i diplomàtics per trobar una solució a la situació desesperada de la població civil palestina i dels ostatges israelians.
  2. Dona suport públicament a l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA), al seu treball humanitari i al seu personal, també víctima dels atacs, atesa la inaudita i temerària suspensió del finançament per part d’alguns estats. 
  3. Considera que aquesta decisió privarà encara més els palestins de Gaza i de tota la regió d’aliments essencials, aigua, assistència i subministraments mèdics, educació i protecció, perquè se’n suspèn el finançament quan més es necessita: enmig d’una catàstrofe humanitària que empitjora ràpidament a Gaza, sense cap alternativa per a més de dos milions de civils que depenen de l’ajuda essencial de la UNRWA per a la supervivència diària, i just després que el Tribunal Internacional de Justícia hagi ordenat que es prenguin mesures immediates i efectives per garantir la prestació d’ajuda humanitària a la població civil de Gaza.
  4. Se solidaritza amb els acadèmics i estudiants universitaris represaliats per l'exercici de la lliure expressió en debats públics, i insta la comunitat universitària a mantenir-se ferma en el compromís amb la pau, els drets humans i la resolució pacífica i justa dels conflictes. 

Data de publicació: 21/02/2024