Comença el curs de la UOM a Menorca

El doctor Damià Gomis n’ha impartit la lliçó inaugural, titulada «Emergència climàtica i transició energètica» 

Aquest divendres, 29 d’octubre, ha tingut lloc l’acte d’inauguració de La UOM a Menorca. La lliçó inaugural d’enguany, titulada «Emergència climàtica i transició energètica», l’ha pronunciada el doctor Damià Gomis, professor del Departament de Física. Hi han intervingut el director de la UOM, el doctor Antoni Gamundí; la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, la doctora M. Magdalena Brotons; la presidenta del Consell Insular de Menorca, la senyora Susana Mora i el director de l’oficina de CaixaBank a Alaior, el senyor Cristòfol Mut.

A l’acte, també hi han assistit la consellera de Benestar Social i Recursos Humans del Consell de Menorca, la senyora Bàrbara Torrent; el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alaior, el senyor Jaume Raurer; la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Ciutadella, la senyora Gracia Mercadal; la batlessa de l’Ajuntament de Ciutadella, la senyora Joana Gomila, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Maó, el senyor Antoni Carrillos.
 
La UOM a Menorca en xifres
 
Més de 150 persones s’han matriculat a La UOM a Menorca, un programa de 60 hores, que començarà el 2 de novembre. La Universitat Oberta per a Majors (UOM) és un programa de desenvolupament cultural i social de la UIB, adreçat a promoure el coneixement i la cultura i, al mateix temps, les relacions intergeneracionals, per millorar la qualitat de vida de les persones grans i fomentar-ne la participació en el seu entorn com a dinamitzadors socials. En el cas de Menorca, la mitjana d’edat de les persones que s’hi apunten és de 71 anys, encara que varia segons el programa concret de què es matriculen.
 
Aquest curs, el programa de La UOM a Menorca començarà amb una formació sobre l’ús de la plataforma de docència digital i continuarà amb sessions, que es poden agrupar en cinc grans blocs:

  • Art, literatura i filosofia
  • Ciència i medi natural
  • Ciències socials

A més dels programes indicats la UOM manté La UOM en Línia, una docència totalment en línia, iniciada ja fa dos anys, i que aquest curs oferirà les assignatures Art Contemporani. L’Art dels Segles XIX i XX a les Illes Balears i Camins d’Anada i Tornada. L’Emigració de les Illes Balears entre els Segles XVIII i XX.

Tots aquests programes de la UOM tenen el suport de la Secretaria autonòmica d’Universitat del Govern, de l’Obra Social de La Caixa – CaixaBank, d’El Corte Inglés, així com del Consell Insular de Menorca.


La Universitat Oberta per a Majors

La Universitat Oberta per a Majors (UOM) és un projecte docent iniciat el curs 1999-2000 a la Seu Universitària de Menorca, com un programa de desenvolupament cultural i social de la Universitat de les Illes Balears, adreçat a promoure el coneixement i la cultura per millorar la qualitat de vida de les persones, i fomentar-ne la participació en el seu entorn com a dinamitzadors socials.

D’aquesta manera, la UOM vol engrescar els més grans de cinquanta anys perquè redescobreixin la motivació envers l’aprenentatge, no solament amb l’objectiu d’adquirir o recuperar coneixements, sinó també com a mecanisme per mantenir-se actiu, tenir noves il·lusions, emocions i relacions.

Els programes de la UOM tenen un fort impacte sobre el gruix de població a qui s’adrecen. Així ho demostra l’estudi recent de la Xarxes Vives, titulat «Formació universitària sènior. Informe sobre l’impacte social en l’estudiantat», que podeu consultar aquí 

Data de l'esdeveniment: 29/10/2021

Data de publicació: 29/10/2021