Cinquanta-nou alumnes de la UIB i quaranta empreses participen al programa de pràctiques becades de PalmaActiva

El batlle de Palma i el rector de la UIB es reuneixen amb els participants en aquesta iniciativa, que permet als estudiants adquirir experiència laboral i conèixer un entorn real de feina

El batlle de Palma, José Hila; el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; i la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, han mantingut una trobada amb els alumnes i empreses que han participat el 2015 al programa de pràctiques becades de la UIB.

Amb aquestes pràctiques becades, els estudiants de la UIB adquireixen competències professionals, complementen els coneixements teoricopràctics de la carrera i tenen l’oportunitat de conèixer un entorn real de feina i d’aconseguir experiència laboral. Cinquanta-nou alumnes i quaranta empreses han participat el 2015 en aquest projecte, en dues convocatòries que es varen desenvolupar entre maig i setembre.

Els alumnes han pogut fer durant aquests dos mesos un total de 160 hores de feina, per les quals han cobrat cada mes 567 euros. Amb aquestes beques, els alumnes estan d’alta i cotitzen a la Seguretat Social, cost que assumeix PalmaActiva. Els becaris han estat tutoritzats per professors de la UIB.

Durant la trobada, el batlle de Palma ha felicitat els alumnes per haver format part d’aquest projecte i els ha felicitat perquè en alguns casos ja han estat contractats per l’empresa. José Hila ha afirmat que aquestes pràctiques becades tindran continuïtat, perquè “són molt positives i sumen en l’objectiu de generar ocupació de qualitat per a Palma”. El batlle ha assenyalat que l’Ajuntament continuarà cooperant amb l’empresa privada i la Universitat, perquè és “una bona línia de treball, aquesta sinèrgia és bona per a Palma per generar activitat econòmica, per generar professionals ben formats i per tenir un bon futur com a ciutat”.

Llorenç Huguet, rector de la UIB, ha agraït a l’Ajuntament la iniciativa i ha expressat el seu desig que altres ajuntaments de l’illa se sumin a aquesta iniciativa que interrelaciona l’espai d’aprenentatge amb l’espai d’exercici professional: “Projectes com aquest beneficien els estudiants i les empreses i redunden en benefici de la nostra societat i, per tant, de Palma”.

Per la seva part Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha destacat que aquestes pràctiques ja comencen a donar fruit amb les primeres contractacions i ha animat els estudiants a treure profit de l’oportunitat que suposa poder posar en pràctica els seus estudis.

Programa de pràctiques becades

PalmaActiva va començar el programa de pràctiques becades a la UIB el novembre de 2104. Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar la pràctica formativa d’alumnes de la UIB que estiguin cursant qualsevol estudi a la Universitat, on la formació pràctica en noves tecnologies sigui necessària i tinguin una mancança al pla d’estudis.

La durada màxima de les pràctiques és de 160 hores. Amb aquestes beques, els alumnes estan d’alta i cotitzen a la Seguretat Social. PalmaActiva assumeix el cost de la Seguretat Social, i els alumnes, la part que s’ha de pagar a Hisenda. Els becaris han estat tutoritzats per professors de la UIB. 

Data de publicació: 30/09/2015