Cinema d'Autor amb Judith Colell

L’últim ball de Carmen Amaya 

Dia: dijous, 17 de desembre de 2015
Hora: 20.30 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma 

El cicle Cinema d’Autor proposa la projecció de la pel·lícula L’últim ball de Carmen Amaya, amb l’assistència de la directora Judith Colell, que participarà en una conversa posterior amb el públic assistent. L’acte l’organitzen el Servei d’Activitats Culturals del Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB i l’Obra Social “Sa Nostra”, Caixa de Balears.

La pel·lícula està protagonitzada per Nora Navas i Amara Carmona. Explica la història de Candela, una prestigiosa bailaora a qui s’ofereix l'oportunitat d'interpretar Carmen Amaya en un espectacle. Durant els últims dos anys, Candela ha lluitat per superar la lesió medul·lar que va patir després de caure de l'escenari en un dels seus espectacles, una lesió que li impedia ballar o que li provocava forts dolors quan ho feia. Amb esforç, coratge, sacrifici i dolor, Candela sembla totalment recuperada i està disposada a assumir el repte.

Judith Colell

És llicenciada en Història de l'Art (Universitat de Barcelona, 1995) i té el Certificate in Film (Universitat de Nova York, 1993) i el doctorat en Comunicació Audiovisual (Universitat Pompeu Fabra, 2007-2009). Fou vicepresidenta de l'Acadèmia de les Arts i de les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya de 2011 a 2015. Actualment és professora de Direcció Audiovisual a les universitats Pompeu Fabra i Ramon Llull.

Ha codirigit el llargmetratge d'episodis El dominio de los sentidos (episodi La vista, 1997) i el llargmetratge Elisa K. (2010), juntament amb Jordi Cadena, produït per Oberón Cinematográfica, que ha rebut el Premi Nacional de Cultura (cinema) 2011 de la Generalitat de Catalunya, el premi especial del jurat del Festival de Sant Sebastià 2010 i el premi Sant Jordi 2011 a la millor actriu (Aina Clotet). Ha estat nominat a cinc premis Gaudí, nominat al Goya al millor guió adaptat i premi del públic a Abycine. Seleccionat en més d'una dotzena de festivals, entre els quals Londres, Istanbul, Nantes, Montpeller, Las Bahamas, Nova York i Guadalajara (Mèxic).

Dirigí els telefilms Fragments (Ovideo TV-TVC-TVG, 2004) i Positius (Ovideo TV - TV de Catalunya, 2008), que fou nominat als premis Gaudí al millor telefilm. El curtmetratge Escrito en la piel (PCM, 1995) fou nominat al Goya al millor curtmetratge (1996).

També ha dirigit teatre: Amor matern (2005) d'August Strindberg a l'Espai Escènic Joan Brossa.

Quant a llargmetratges, el primer va ser Nosotras (Producciones Cinematográficas del Mediterráneo, PCM, 2001), que va guanyar el premi a la millor actriu al Festival de Sitges (Secció Gran Angular) i al Festival de Lorca, el premi a la millor direcció novella i del públic al Festival de Vitòria i el premi Butaca a la millor pel·lícula catalana, 2001. Després va fer 53 dies d'hivern (Ovideo TV, 2007), present als festivals de Sant Sebastià, Palm Springs, Munic i Guadalajara, entre d'altres. Premi a la millor actriu al Festival de Cinema Espanyol de Tolosa. Nominada a deu categories, inclosa millor pel·lícula i direcció als premis Barcelona.

Ha realitzat més d'una cinquantena d’espots publicitaris (2001-2009) amb les productores Rodar 2 Publicidad, Rosebad, Benece i Lavinia. Ha treballat en més d'una dotzena de pel·lícules com a secretària de rodatge (script) i ajudant de direcció (1989-1995). Com a productora ha produït diversos curtmetratges (Biorxa de Lydia Zimmermann, Roig de Teresa de Pelegrí o Ya no me acuerdo de Morrosko Vila-San-Juan, entre d'altres).

El 2015 és nominada al premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió per L'últim ball de Carmen Amaya. 

Data de l'esdeveniment: 17/12/2015

Data de publicació: 15/12/2015