Ciència per a Tothom arriba a Menorca

Més de 300 alumnes d'ESO i batxillerat participaran en les activitats del programa de foment de les vocacions científiques i tècniques de la UIB 

Dies: 10, 11 i 12 de març de 2020
Hora: de les 8.30 a les 14 hores
Lloc: Seu universitària de Menorca

El programa de foment de les vocacions científiques i tècniques Ciència per a Tothom arriba a la seu universitària de Menorca els dies 10, 11 i 12 de març de 2020. Hi participaran 310 alumnes de quart d'ESO i de primer de batxillerat de deu centres de Menorca, que prendran part en activitats pràctiques relacionades amb els continguts científics i tècnics d'ESO i batxillerat.

Els alumnes participaran, en diferents torns, en les activitats Demolab i Demotec següents:

  • Física. El pla inclinat
  • Biologia: Introducció a la genètica amb Drosophila melanogaster
  • Matemàtiques. Jocs topològics

Les activitats Demolab i Demotec les organitzen la Facultat de Ciències i l’Escola Politècnica Superior en el marc del Programa d’orientació i transició a la Universitat (PortUIB) de la UIB i la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

Activitats obertes al públic en general: 11 de març

Dia 11 de març horabaixa la Seu universitària de Menorca també acollirà activitats adreçades al públic en general. Seran les següents:

A les 18 hores, es faran activitats de ciència en les quals podrà participar alumnat de primària i secundària i també públic en general. Les activitats estaran relacionades amb la física i la química: experiments amb fluids, les forces (lleis de Newton i de Coulomb) i química en colors.

A les 19 hores, els tècnics del Programa d’orientació i transició a la Universitat (PortUIB) i de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat impartiran la xerrada «El meu fill o filla acaba l'ESO. Què pot fer?», adreçada a pares i mares d’estudiants de tercer i quart d’ESO.

El programa de foment de les vocacions científiques i tècniques Ciència per a Tothom compta amb el patrocini de Bankia i la Fundació Sa Nostra i la col·laboració de la Residència d'Estudiants de la UIB.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 10/03/2020

Data de publicació: 03/03/2020