La Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb la Coral Universitat de les Illes Balears i la de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears en una edició especial en format digital audiovisual perquè enguany ningú no quedi sense nadales
Fundació “la Caixa” i CaixaBank cada any organitzen la iniciativa Cap Nadal Sense Nadales, amb la col·laboració de la família de Corals de la Universitat de les Illes Balears. Amb aquesta proposta, entitats i institucions de Mallorca que treballen amb malalts i amb col·lectius de persones en situació de vulnerabilitat social gaudien d’un concert de Nadal a les seves instal·lacions. Aquesta acció ofereix alternatives de qualitat per a l’esbarjo de persones que no tenen la salut i/o mobilitat per fer-ho, alhora que dona suport al compromís amb la tasca diària de les entitats, espais i professionals que treballen amb aquest col·lectius, amb una oferta atractiva per als usuaris, treballadors i famílies.
Enguany, Cap Nadal Sense Nadales no podrà ser presencial. Tot i això, la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, en col·laboració amb la Coral Universitat de les Illes Balears i la de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, mantenen la iniciativa. Aquesta vegada, n’han preparat una edició audiovisual amb la col·laboració de més de 70 cantaires de totes les edats i d’un quintet de corda, que interpreten la nadala «Adeste Fideles». Serà un acte alternatiu per poder cantar Nadal a persones vulnerables i que no podran gaudir de les festes com voldrien.
Aquesta iniciativa forma part del conveni de col·laboració entre Fundació “la Caixa” i la Universitat de les Illes Balears per al desenvolupament de projectes socials. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació “la Caixa” en la seva tasca social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc varen donar suport a algun projecte social i varen fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajuts econòmics per tirar endavant els seus programes.
La Coral Universitat de les Illes Balears (fundada el curs 1976-77 pel director Joan Company i un grup d’estudiants i professors de la nostra universitat) ha aconseguit bastir durant 44 anys tot un edifici coral d’11 formacions filials i més de 400 cantaires, que es fonamenta en tres pilars bàsics: formació, investigació i divulgació del gran repertori simfònic coral entre la societat de les Illes Balears.
L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears està considerada un dels referents simfònics a tot l’Estat. Va ser creada l’any 1988 sota la institució denominada Fundació Pública de les Balears per a la Música, constituïda pel Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca. Actualment, el mestre Pablo Mielgo n’és el director titular. A més de la seva programació artística, desenvolupa una extensa tasca pedagògica mitjançant el programa Simfònica en Família, així com el programa Simfònica en Societat, amb el qual duu la música a col·lectius de persones desfavorides.
Vídeo
Data de publicació: 22/12/2020