Brossa torna a la UIB

Poesia, teatre i una exposició per celebrar la recuperació del poema corpori «Moscafera», de Joan Brossa, al campus universitari 

La Universitat de les Illes Balears ha organitzat una setmana d’activitats amb motiu de la recuperació del poema corpori Moscafera, del poeta Joan Brossa, al campus universitari.

El 2 d’abril de 1999 es va instal·lar l’obra Moscafera de Joan Brossa, el poeta avantguardista català més important de la segona meitat del segle XX, al jardí de l’entrada de Son Lledó. Fa alguns anys qualcú va endur-se la mosca i ara, recuperada gràcies a la bona tasca de Jaume Falconer, la UIB torna a celebrar que tenim una peça de Joan Brossa, poeta en tots els camps: poesia verbal, poesia escènica, poesia visual, poesia corpòria.

Programa d’actes:

  • Exposició sobre Joan Brossa 

Dia: dilluns, 31 de març de 2014
Hora: 19 hores
Lloc: Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la inauguració d’una exposició de material gràfic de Joan Brossa, a càrrec de la vicerectora de Cultura, Projecció Social i Seus Universitàries, doctora Maria Antònia Fornés. L’exposició recull una mostra dels més de vuitanta títols de poesia que publicà, catàlegs de les exposicions de poesia visual, la poesia escènica, estudis sobre Joan Brossa, programes d'actes, retalls de premsa, discs, postals...

  • Acte institucional

Dia: dimecres, 2 d’abril de 2014
Hora: 12.30 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma

Tindrà lloc l’acte institucional amb motiu de la instal·lació de l’obra «Moscafera», de Joan Brossa, a Son Lledó. Hi intervindran la directora de la Fundació Brossa, senyora Glòria Bordons, i el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet.

En el marc d’aquest acte es farà una lectura de poemes de Joan Brossa, a càrrec d’Àngel Terron, Jaume Munar, Emili Sánchez-Rubio, Glòria Julià, Pau Vadell, Lucia Pietrelli, Lluís Maicas i Llorenç Romera.

  • Teatre

Dia: divendres, 4 d’abril de 2014
Hora: 20 hores
Lloc: Teatre Municipal Mar i Terra, c/ de Sant Magí, Palma

Tindrà lloc la representació de l’obra de teatre Museu Miró, de Joan Brossa, a càrrec de Mag Poesia – Heura Teatre. També es representarà l’obra Level Zero (Brossa Mag), a càrrec d’Andreu Segura. 

Documents relacionats

Data de publicació: 27/03/2014