Beca Fernando Tarongí Bauzà: una gran oportunitat per a l'alumna de doctorat Cristina Bouzas

La senyora M. del Carmen Bauzà i l’alumna Cristina Bouzas s’han trobat al campus 

El mes d’octubre de 2017 la senyora María del Carmen Bauzà i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, varen signar un conveni per a la creació de la beca doctoral Fernando Tarongí Bauzà. Amb aquest acord la senyora Bauzà feia donació de 64.500 euros (21.500 euros anuals durant tres anys), per becar estudiants de doctorat i realitzar investigació farmacològica, química i bioquímica.

Amb aquell acte de donació, la senyora Bauzà volia retre homenatge al seu fill farmacèutic, que dona nom a la beca, Fernando Tarongí Bauzà, finat a l’edat de 27 anys, la il·lusió del qual era dedicar-se a la investigació.

Cristina Bouzas, alumna del Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments, va ser la persona elegida, després del procés de selecció, per rebre la beca. La senyora María del Carmen Bauzà i Cristina Bouzas s’han trobat al campus i han compartit l’emoció pel que les ha unides: la beca Fernando Tarongí Bauzà.

María del Carmen Bauzà s’ha emocionat en conèixer la feina que fa l’alumna becada. I explica que «la idea va sorgir perquè el meu fill seguís vivint, en certa manera, i n’estic molt satisfeta. Tenc una gran alegria de conèixer na Cristina i veure el que fa, i també pena perquè ell no hi és, però en certa manera continua aquí, perquè ell volia fer investigació, i ella ho està fent! I ara que he conegut na Cristina seguiré la feina que fa i estic emocionada de pensar que en Fernando està content de veure que el seu record segueix viu. Seguirem el procés de la investigació de na Cristina. La veig molt interessada i molt disposada per a la feina, i això m’omple de satisfacció».

Cristina Bouzas és graduada en Nutrició i Dietètica per la Universitat de Valladolid. Va fer el Màster en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada de la UIB el curs 2014-15, i el curs 2015-16 inicià el Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments, que està cursant actualment. Fa la tesi doctoral amb el títol: Efecto de una intervención intensiva a base de una dieta mediterránea tradicional con restricción de energía sobre la imagen corporal en el síndrome metabólico. El tutor de doctorat és el doctor Josep Antoni Tur Marí, i els directors de tesi són el doctor Josep Antoni Tur Marí i la doctora Maria del Mar Bibiloni Esteva. La tesi és una activitat que es realitza al si del Grup de Recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la UIB i del CIBEROBN (Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició) de l’Institut de Salut Carlos III.

Cristina Bouzas diu: «Per a mi ha estat molt important la beca, per poder-me centrar en la investigació i no haver d’estar pensant a cercar feines per pagar els estudis. Hi ha un abans i un després... Estic molt contenta i sent una gran responsabilitat».

La Universitat, a través del Vicerectorat d'Investigació i Internacionalització, va convocar la beca doctoral Fernando Tarongí Bauzà mitjançant convocatòria pública per a l’adjudicació d’aquest ajut a estudiants de la UIB matriculats als programes de doctorat afins a la investigació farmacològica, química i bioquímica. 

Data de publicació: 28/05/2018