Arrenca el IV Concurs de Divulgació Científica de la UIB

La UIB convoca la quarta edició d’aquesta iniciativa, que vol estimular la participació de la comunitat universitària en la divulgació del coneixement i la recerca que es generen a la nostra universitat. 

Aquesta activitat es fa amb la col·laboració de la plataforma de divulgació científica The Conversation i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

El Vicerectorat d’Investigació i Política Científica convoca el IV Concurs de Divulgació Científica de la UIB per promoure la publicació d’articles de divulgació de l’activitat científica i la recerca que es desenvolupen en aquesta universitat.

Organitzat per part de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica, el concurs s’adreça tant al personal docent i investigador com al personal investigador en formació que estigui matriculat en un grau, màster o doctorat de la UIB, sempre amb coautoria d’un professor de la Universitat de les Illes Balears.

Ha de ser un article inèdit divulgatiu i de temàtica científica, que pot fer referència a una investigació, un descobriment científic recent, un projecte o activitat d’investigació específica d’un grup de recerca de la UIB, actualment en curs, en previsió o, fins i tot, publicat a una revista científica, sempre que l’article que opti al IV Concurs de Divulgació Científica de la UIB sigui completament original i tingui un propòsit divulgatiu.

La quantia del premi serà de 1.000 euros, que s’imputaran a una analítica comptable de la Universitat de les Illes Balears a disposició del guanyador del concurs. A més, tant el text guanyador com els articles presentats que, segons la decisió del jurat, reuneixin les condicions adients es publicaran a la web de la Universitat i/o a The Conversation. Aquesta és una plataforma de notícies i articles d’anàlisi escrits per la comunitat acadèmica i investigadora, adreçada directament a la societat i que fa d’intermediària amb els mitjans de comunicació.

Fins al 16 d’octubre

Els articles poden tenir una extensió d’entre 800 i 1.000 paraules i es poden presentar en català, castellà o anglès. S’han d’enviar per correu electrònic a l’adreça <culturacientifica@uib.cat>, a partir de la data de publicació d’aquesta convocatòria i fins al 16 d’octubre de 2023.

Amb la col·laboració de:

FECYT

Data de publicació: 21/06/2023