AJORNAT - La UIB i l'Ajuntament de Palma ajornen la I Jornada sobre Envelliment Actiu i Dolor prevista per a dijous que ve

Han pres aquesta decisió en compliment de les indicacions de les autoritats sanitàries, que recomanen cancel·lar els congressos i reunions mèdics perquè el personal sanitari estigui totalment disponible i eviti el risc de contagi.

A la jornada, hi havien de participar 170 professionals i tècnics del sector de l'atenció a la gent gran, la gran majoria de les quals són professionals de l'àmbit sanitari de les Illes Balears. 

La Universitat de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma han decidit de suspendre temporalment la I Jornada sobre Envelliment Actiu i Dolor, que havia de tenir lloc el 12 de març al campus de la UIB. 

La decisió d'ajornar aquesta activitat l’han presa en compliment de les instruccions que les autoritats sanitàries han emès les darreres hores amb l’objectiu que els professionals sanitaris evitin estar exposats de manera innecessària al risc de contagi. El Ministeri de Sanitat ha aconsellat cancel·lar els congressos i reunions mèdics que s'havien de celebrar pròximament perquè tot el personal sanitari estigui disponible en cas de necessitat.

La I Jornada sobre Envelliment Actiu i Dolor, organitzada conjuntament per la UIB i l'Ajuntament de Palma, havia de reunir aproximadament 170 persones, la gran majoria de les quals són professionals de l'àmbit sanitari de les Illes Balears. La jornada s'havia de fer el dijous, 12 de març, a l'edifici Guillem Cifre de Colonya del campus universitari.

L'objectiu de la jornada era reunir els professionals i tècnics del sector d'atenció a les persones grans per donar-los a conèixer els darrers avenços en la recerca sobre l'envelliment saludable.

Els organitzadors informaran properament de la nova data en la qual es durà a terme aquesta jornada.

Adaptacions en activitats docents

D'altra banda, les classes presencials del Màster en Direcció i Lideratge de Serveis de Salut. Títol propi de la UIB (60 ECTS) han estat substituïdes per sessions formatives en línia que es faran en vídeo en diferit. Així ho han comunicat els responsables d'aquest títol propi de la UIB a tots els alumnes d'aquests estudis. Aquest canvi organitzatiu respon també a les mesures preventives que recomanen les autoritats sanitàries per evitar els riscs innecessaris de contagi entre el personal sanitari.

La UIB segueix en tot moment les indicacions de les autoritats sanitàries i ha creat una comissió de seguiment sobre l'evolució del coronavirus.

A més, des de principi de la setmana passada, la UIB té contacte directe amb els seus alumnes d'intercanvi desplaçats a les zones afectades per la passa per resoldre’ls els dubtes que puguin tenir i transmetre’ls les recomanacions i informacions relacionades amb el coronavirus que puguin alterar la seva estada.

La UIB també ha obert un portal web per compartir-hi informació d'interès sobre el coronavirus amb la comunitat universitària. La UIB està en contacte amb la Conselleria de Salut i Consum per disposar d'informació actualitzada en tot moment.

L’àrea de Turisme, Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma, organitzadora de l’esdeveniment, recorda que la situació de Palma és de normalitat absoluta i aprofita per reiterar la bona coordinació entre les institucions i el sector turístic. 

Notícia relacionada

 

Data de publicació: 05/03/2020