4.111 estudiants s'han matriculat a les proves de batxillerat per a l'accés a la Universitat el juny de 2018

Les proves són els dies 5, 6 i 7 de juny. Per primera vegada la convocatòria extraordinària  serà al mes de juliol i no al mes de setembre

Dimarts, 5 de juny, comencen les proves de batxillerat per a l'accés a la Universitat (PBAU) de la convocatòria de juny de 2018. S’hi han matriculat 4.111 estudiants de centres de totes les Illes (alumnes de batxillerat més alumnes que s’hi presenten per millorar la nota), el 59.3% són dones.

L’entrada a les aules és a les 8.45 hores, i les proves comencen a les 9 hores.

Atenció als mitjans

Dimarts, 5 de juny, a les 10.30 hores, la doctora Rosa Isabel Rodríguez, vicerectora d’Estudiants, i el doctor Joan Antoni Mesquida, director del Secretariat Tècnic d’Accés a la Universitat, atendran els mitjans de comunicació interessats al vestíbul de l'edifici Jovellanos.

Els mitjans gràfics podran prendre imatges en una aula a les 11 hores, al començament de la segona prova.

Les proves es faran als punts d’examen següents:

  • Palma: campus universitari
  • Eivissa: IES Isidor Macabich
  • Formentera: IES Marc Ferrer
  • Inca: IES Berenguer d’Anoia
  • Manacor: IES Mossèn Alcover
  • Menorca: IES Josep Miquel Guàrdia.

Dades generals de prematriculats per illes:

  • Alumnes matriculats a Mallorca: 3.243 (a Palma: 2.299. A Inca: 468. A Manacor: 476)
  • Alumnes matriculats a Menorca: 404
  • Alumnes matriculats a Eivissa: 455
  • Alumnes matriculats a Formentera: 9

Enguany la novetat és que les proves extraordinàries de les PBAU tindran lloc els dies 10, 11 i 12 de juliol de 2018. No hi haurà proves al mes de setembre.

Cada vegada són més les comunitats autònomes on ja s’ha avançat del setembre al juliol la convocatòria extraordinària de les proves d’accés. I hi ha estudis, com el de la Universitat de València, que diuen que els resultats de les proves d’accés milloren amb l’avançament de dates.

Avançar la prova té avantatges per als alumnes que han suspès en la primera convocatòria, que tindran tot el mes de juny per repassar allò en què han fallat amb els seus professors i es podran tornar a presentar amb els coneixements revisats.

Llengües en què es faran els exàmens

Els enunciats i protocols de les matèries (excepte els d'idiomes) es presentaran en català, tot i que n’hi haurà una versió traduïda al castellà per a les persones exemptes de català i per als alumnes que ho demanin.

Els exàmens tant es podran respondre en català com en castellà, excepte en les matèries de Llengua i Literatura Catalana, Llengua i Literatura Castellana i de primera llengua estrangera, que s’han de respondre en l'idioma que correspongui.

Podeu consultar tota la informació i les preguntes més freqüents a: <http://estudis.uib.cat/grau/acces/batxiller/>. 

Notícia relacionada

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 05/06/2018

Data de publicació: 31/05/2018