15 estudiants de la UIB han guanyat al I Circular Innovation Hackaton per crear noves solucions per al trànsit cap a un sistema turístic circular

Les 8 solucions guanyadores responen als reptes llançats per Autovidal, Endesa, Estel Ingeniería y Obras, Hiper Centro, Hotelbeds, Grupo Iberostar, Sampol Ingeniería y Obras i TIRME Palma. 

La competició, que va tenir lloc els dies 21 i 22 d’abril, va acabar amb 8 equips guanyadors dels 40 que hi participaren, els quals agrupen 34 dels 200 estudiants que es varen concentrar durant 24 hores a la seu d’Hotelbeds. Es tracta de 19 al·lots i 15 al·lotes d’11 universitats espanyoles, la majoria dels quals cursen estudis a la Universitat de les Illes Balears (44,8%), universitats de Madrid (20,6%), d’Andalusia (14,6%), del País Basc (11,8%) i d’altres províncies (8,8%) com Múrcia, Canàries i Catalunya. 

Les solucions guanyadores als reptes que plantejaven les 8 empreses d’innovació col·laboradores de la competició s’han nodrit de les competències i habilitats d’estudiants que es divideixen en 15 branques d’especialització diferents, la majoria relacionades amb disciplines STEM (64,7%) —sobretot, en informàtica, química i enginyeria aeroespacial— i ciències socials i humanitats (35,3%), fonamentalment, direcció d’empreses, dret, emprenedoria i turisme. En conjunt, els reptes s’han abordat des de la creativitat, l’aplicació de coneixements tècnics i la incorporació de tecnologies digitals i a partir dels principis de màrqueting, comunicació i viabilitat empresarial.
 
Els binomis repte-solució finals per a cada un dels àmbits prioritaris d’acció (APA) proposats per Impulsa Balears per accelerar el trànsit cap a un sistema turístic circular a les Balears es resumeixen en la taula adjunta, així com els integrants dels equips guanyadors.
 
A l’esdeveniment de cloenda hi han participat representants tant de les empreses com dels equips guanyadors, que han tingut l’oportunitat d’explicar els resultats i el seu testimoni de l’experiència que han viscut durant la competició.

Data de publicació: 03/05/2023